Tesla-sjefen innrømmer at de jobber med kunstig intelligens

De fleste store teknologiselskaper og også Tesla jobber med databrikker for kunstig intelligens, sier grunnleggeren Elon Musk.

UTVIKLER MASKINVARE FOR KUNSTIG INTELLIGENS: Tesla-sjef Elon Musk vedgår at selskapet utvikler kunstig intelligens-teknologi.

Foto: Rich Pedroncelli AP
Publisert:

Musk bekrefter for første gang at selskapet jobber med kunstig intelligens-teknologi som han selv mener vil bli den beste i verden, ifølge The Register.

Mannen som jobber med Teslas maskinvare er Jim Keller som tidligere har jobbet innenfor samme fagfelt i Apple og AMD.

Kunstig intelligens på et høyt nivå ses på som en nødvendighet for å få selvkjørende biler til å fungere optimalt.

– Halvparten av alle biler selvkjørende innen ti år

Under en Tesla-fest skal Musk ha uttalt at halvparten av alle biler vil være selvkjørende innen ti år.

Teslas eksisterende førerassistansesystem er basert på grafikkort fra Nvidia, skriver CNBC. I september ble det kjent at Tesla samarbeider med AMD for å utvikle en databrikke med kunstig intelligens-teknologi.

Tesla vil ha selvkjørende biler med en rekkevidde fra Los Angeles til New York innen utgangen av 2017, det sa Elon Musk i et intervju i april.

Apple og «alle AI-prosjekters mor»

I lang tid har det gått rykter om at Apple har jobbet med å utvikle autonome, eller selvkjørende biler. I juni bekreftet Apple-sjef Tim Cook at Apple jobber med akkurat dette.

Han kalte prosjektet «alle AI-prosjekters mor», og sa at det er sannsynligvis ett av de mest kompliserte AI-prosjektene å jobbe med. AI er en forkortelse for «Artificial intelligence», eller kunstig intelligens på norsk.

Les også

Elon Musk: – Min Roadster skal skytes ut i rommet

Har pekt på farene ved kunstig intelligens

Samtidig som Musk er optimistisk når det gjelder selvkjørende biler har han sammen med flere teknologi-eksperter etterlyst mer forskning rundt farene som kan oppstå når kunstig intelligens utvikles.

Under en tale ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) i 2014 advarte Musk mot at forskning på dette feltet kan få uante konsekvenser til tross for at mange forskere mener kunstig intelligens er det neste logiske steget i den teknologiske utviklingen.

Les også

Førerløse biler på statsbudsjettet i Storbritannia

Les også

Skal teste selvkjørende biler i Nord-Norge

Les også

I dag setter Tesla batteri-rekord – i februar er rekorden historie