Facebook har stengt over 1 milliard falske kontoer siste halvår

Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet.

  • NTB
Publisert: Publisert:

I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer.

Som et svar på oppfordringen om åpenhet etter Cambridge Analytica-skandalen sa sosiale medier-giganten at de 583 millioner kontoene som er stengt i årets første kvartal, kommer på toppen av millioner av forsøk på å lage falske kontoer hver dag.

Likevel utgjør falske kontoer fortsatt mellom 3 og 4 prosent av alle de aktive Facebook-kontoene, ble det opplyst.

Falske Facebook-kontoer har fått mer oppmerksomhet den siste tiden etter det ble avslørt at Russland brukte dem til å kjøpe annonser for å påvirke presidentvalget i USA i 2016.

Selskapet fortalte også at det hadde slettet nesten 30 millioner innlegg som inneholdt seksuelle eller voldelige bilder, terrorpropaganda eller hatytringer. Kunstig intelligens har hjulpet Facebook til å ta grep om 3,4 millioner innlegg – det er en tredobling fra siste kvartal i 2017.

Informasjonen kommer dagen etter at Facebook uttalte at de har blokkert 200 applikasjoner som følge av etterforskningen om misbruk av private data.

Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker.

Les også

– Det skal være lett å forstå, kort og med forståelig språk

Les også

Psykolog forsvarer seg etter Facebook-skandale

Les også

Flere apper kan ha hentet personopplysninger fra Facebook

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Facebook
  2. Mark Zuckerberg

Flere artikler

  1. Zuckerberg ber myndighetene om hjelp

  2. Oljefondet ønsket Facebook-rapport om falske nyheter

  3. Facebook utestenger israelsk selskap for valgpåvirkning

  4. Facebooks børsverdi falt med 426 milliarder på én dag

  5. EU og USA forsøker å tøyle teknologikjemper