Apple med nytt steg mot billansering? Kjøper teknologiselskapet Drive.ai som utvikler selvkjørende biler

Natt til onsdag er det kjent at Apple har kjøpt opp det amerikanske selskapet Drive.ai, som produserer kunstig intelligens for selvkjørende biler. Det forsterker ryktene om at det kan komme en selvkjørende bil fra Apple i fremtiden.

NY TEKNOLOGI: Apple har kjøpt selskapet Drive.ai, som utvikler systemer som skal sørge for at selvkjørende biler fungerer.

Foto: Pressefoto / Drive.ai
  • Audun Flatebakken
Publisert:

I natt kunne Apple bekrefte at teknologigiganten har kjøpt Drive.ai, et teknologiselskap som utvikler kunstig intelligens for selvkjørende biler.

Det skriver den amerikanske avisen Axios natt til onsdag.

Ifølge avisen har Apple fått med flere av ingeniørene fra selskapet på kjøpet. Apple skal også ha overtatt bilene til Drive.ai.

Drive.ai ble startet i 2015 gjennom Stanford Universitys såkalte «Intelligence Lab», som består av master- og PhD-studenter fra toppuniversitet i Silicon Valley.

Salgsprisen for bilselskapet er ikke kjent. Ifølge Axios har Apple trolig betalt mindre enn 77 millioner dollar, ettersom selskapet har hentet inn 77 millioner dollar i venturekapital. Det tilsvarer rundt 650 millioner norske kroner.

Forsterker rykter om en bil fra Apple

Det har lenge versert rykter om at Apple har ønsket å entre markedet for biler, og spesielt selvkjørende biler.

Prosjektet Apple har hatt for å utvikle selvkjørende bilteknologi har vært kjent som «Project Titan».

Etter oppkjøpet av Drive.ai kan det være ytterligere grunn for å spekulere i at det vil komme en bil fra Apple i fremtiden.

Les også

Professor: Tesla vil bli kjøpt opp innen et år

Kuttet 200 ansatte fra bilprosjekt i januar

I januar kom det frem at Apple hadde kuttet 200 ansatte fra prosjektet sitt om selvkjørende biler. En talsperson fra Apple sa da til amerikanske CNBC at de fortsatt vurderte muligheter i bilmarkedet:

– Vi har et utrolig talentfullt team som jobber med selvstyrte systemer og lignende teknologi hos Apple. Nå som teamet fokuserer arbeidet sitt på flere nøkkelområder i 2019, må noen grupper bli flyttet til prosjekter i andre deler av selskapet, sa en talsperson fra Apple til nettstedet da.

Les også:

Laveste ledighet siden 2012

Kjøper Nabobil.no: Silicon Valley-gründerne bygget en av USAs største bildelingstjenester – nå går de for Europa og Norge

Hyre henter 50 millioner fra Møller Mobility Group for å ta bedriftsmarkedet

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Apple
  2. Kunstig intelligens

Flere artikler

  1. - Ett av få steder der folk skryter av hvor dumme de har vært

  2. Teknologinestor: – Vi bør la sosiale medier gjøre feil

  3. Den ukjente, norske venture-toppen

  4. Annonsørinnhold

  5. – Jeg har undertegnet en del taushetserklæringer

  6. Verdihopp for nynoterte Elliptic Labs