IT-gründer: – I fremtiden vil droner levere pizza på døren

Og de kunne gjort det allerede i dag, om ikke regelverket sto i veien, ifølge CyPhy Works-sjefen.

UTVIKLER DRONER: Administrerende direktør Helen Greiner i CyPhy Works deltar i en rekke konferanser for å snakke om og vise frem selskapets droner.
Publisert: Publisert:

Helen Greiner er iRobot-gründer, og jobber nå som administrerende direktør i droneselskapet CyPhy Works. Hun begynte å jobbe med roboter, etter inspirasjon fra karakteren R2R2 i Star Wars.

I et lengre intervju med Techcrunch forteller Greiner hvordan hun tror droner vil endre hverdagen.

Les også

Predator-dronen brukes vanligvis til å ta liv – Nå brukes den også til å redde liv

Må bevise at det er trygt

Hun forteller teknologien vil brukes til å levere pizza på døren i fremtiden. Den teknologien er også tilgjengelig i dag.

– Vi kan gjøre det, men det fordrer kulturelle endringer og et annet regelverk, sier hun.

Greiners fremtidsvisjon deles av flere av de største selskapene i Silicon Valley, som satser tungt på droner. Allerede i slutten av 2013 presenterte Amazon sitt prosjekt PrimeAir.

Da mente selskapet små droner kunne brukes til å levere pakker på døren i 2015, dersom amerikanske luftfartsmyndigheter åpnet for det. Imidlertid har ikke det skjedd ennå.

– FAA (red.anm. Det amerikanske luftfartstilsynet) gjør riktig i å forby dette i dag, men mer eksperimentering ville vært bra for samfunnet. Vi har fått signaler fra FAA om at de åpner for endringer i regelverket, dersom vi kan bevise at det er trygt, sier Greiner.

CyPhy Work er spesialisert innen utvikling av droner i entreprise- og forretningsøyemed.

I tillegg samarbeider selskapet med Motorola om sikkerhetsløsninger i samfunnet, som Greiner tror vil brukt av politi og brannvesen over hele verden i fremtiden.

Les også

Dette er Facebooks internett-drone

Brukes som postbud og eksamensvakter

Droner er stadig mer vanlig i bruk til ulike formål.

Under eksamenstiden i Kina i vår fløy droner over eksamenslokalene for å avdekke elektronisk kommunikasjon som kan brukes til juks.

I sommer testet postselskapet SwissPost ut flygende postleverandørene. Postselskapet tror imidlertid ikke dronene vil bli brukt i stor skala før om minst fem år.

Flere er imidlertid skeptiske til droneteknologien, og nytt regelverk er i ferd med å stables på plass i USA og EU for å håndtere den nye teknologien som også brukes av private aktører til ulike formål.

I juli var en privateid drone nær ved å kollidere med et Lufthansa-fly med 108 passasjerer om bord under innflygningen til hovedflyplassen i Warszawa.

Les også

Amazon: Slik skal kollisjoner mellom droner og fly unngås

Les også

Amerikanske soldater kan snart ta seg frem på svevesykler

Les også

Nye droneregler kan ødelegge for norsk industri

Publisert: