Electrolux kjøper General Electrics hvitevareavdeling

Den svenske hvitevaregiganten punger ut over 20 milliarder kroner.

HOVEDKVARTERET: Electrolux' hovedkvarter i Stockholm.
Publisert:

Det svenske selskapet kjøper General Electric Appliances, som er det amerikanske selskapets hvitevareavdeling, for 3,3 milliarder dollar.

Det tilsvarer i overkant av 20 milliarder norske kroner.

Kjøpet ble bekreftet av begge parter i morgentimene mandag, idet GE og Electrolux sendte ut hver sin pressemelding.

- Historisk øyeblikk

Electrolux vil også hente inn 5,2 milliarder norske kroner, eller omtrent 25 prosent av kjøpesummen, etter at kjøpet er gjennomført, i en såkalt fortrinnsrettet emisjon.

- Dette er et historisk øyeblikk, og et viktig strategisk grep for Electrolux-gruppen, som tar selskapet til et nytt nivå hva gjelder internasjonal markedsdekning, sier president og administrerende direktør Keith McLoughlin i Electrolux i pressemeldingen.

Han mener kjøpet vil styrke hvitevareselskapets stilling i Nord-Amerika. Ifølge McLoughlin er oppkjøpet det største i Electrolux' historie.

12.000 ansatte

GE Appliances har hovedkontor i Louisville i Kentucky og henter mer enn 90 prosent av inntektene fra Nord-Amerika. Omsetningen i 2013 var på 5,7 milliarder dollar, eller nær 36 milliarder dollar. De har nær 12.000 ansatte.

Produktporteføljen Electrolux nå overtar, omfatter blant annet kjøleskap, frysere, oppvaskmaskiner, vaskemaskiner og tørketromler.

Les også:

IKEA lanserer TVGeneral Electric tente Wall StreetNy kåring: - Sverige knuser Norge i innovasjonskåring

Publisert: