- Mobilen blir nett-kanal nr. 1

PCen er den plattformen flest velger for å gå inn på Internett. Men nå er mobiltelefonen i ferd med å overta i enkelte markeder.

Publisert:

I mange områder i verden er Internett på mobiltelefonen i voldsom vekst, viser en undersøkelse fra analyseselskapet Ipsos Insight.

Frankrike og Storbritannia er eksempler på det. Det samme gjelder Japan. I dag surfer fire av ti japanere på Internett via mobiltelefonen. Dette er en dobling fra 2003.

I USA og Canada, derimot, flater veksten på mobilbasert Internett-surfing ut. Her er det trådløst Internett via bærbare PCer som har den raskeste oppgangen.

Totalt verden over har 28 prosent av mobilbrukerne surfet på Internett via mobiltelefonen, det er opp fra 25 prosent på et år. Det viser seg at det ikke bare er de yngste som bruker mobilen på denne måten, men i like stor grad folk over 35 år.

- Dagligdags

- Internett-søk på mobiltelefonen er i ferd med å bli en dagligdags aktivitet for alle typer mennesker, sier visepresident Brian Cruikshank i Ipsos Insight.

SMS er fortsatt den mest populære mobiltjenesten. 52 prosent av mobilbrukere verden over har sendt eller mottatt SMS, mens 37 prosent har brukt e-post på mobilen.

Mer enn 90 prosent av alle husholdninger i Sør-Korea, Japan og urbane Kina eier minst en mobiltelefon. I Vest-Europa er andelen 80 prosent, i USA 75 prosent og i Canada 60 prosent.

Publisert: