Alle 169 på Stortinget får hver sin iPad

Stortingets IKT-avdeling har gått til innkjøp av 169 nettbrett. Neste uke får de folkevalgte i papirmølla hver sin iPad 2.

Elise Amendola
  • NTB
Publisert:

Presidentskapet på Stortinget vedtok å utrede en iPad-løsning i fjor vinter, og nå er nettbrettene klare til å deles ut, skriver Stavanger Aftenblad. Prislappen ble på drøye 929.500 kroner – en god investering, ifølge første visepresident Øyvind Korsberg (Frp).

– Representantene får iPaden for å henge med i den teknologiske utviklingen, og for at de skal ha gode tidsriktige og relevante verktøy for å løse jobben sin, sier Korsberg.

Snorre Valen (SV) gleder seg til å få nettbrettet i fanget.

– Vi har et vanvittig papirforbruk på Stortinget. Jeg river meg i håret over det hver dag. Vi trenger et digitalt system for dokumenter og møtereferater. Dette kan hjelpe, sier stortingsrepresentanten.

Nettbrettet har eget grensesnitt tilpasset Stortinget, slik at representantene får tilgang til dokumenter samme hvor de måtte befinne seg.

– iPaden skal først og fremst være et konsumentverktøy for å ha informasjonstilgang, og til å kunne lese e-post og nettaviser på. Til å skrive og produsere dokumenter, beholder de den bærbare PC-en, sier Stortingets IKT-sjef Frode Rein.

Det er frivillig å benytte seg av iPad-tilbudet, men responsen var enorm, forteller han.

– De ville ha den med en gang, sier Rein.

Les også:

Flere artikler

  1. «Dirty Harry» kunne endt opp som visepresident

  2. - Regjeringen fortjener skryt

  3. BILTEST: JAGUAR XK 5,0 V8: Et dyrt røverkjøp

  4. Annonsørinnhold

  5. Medietilsynet vil ikke være fildelerkontrollør

  6. Nå haster det for Saab