Midlertidig rettsseier for Qualcomm: Apple trekker iPhone 7 og 8 fra det tyske markedet

De to modellene forsvinner fra Apples nettbutikk og egne butikker

Foto: Fabrizio Bensch Reuters
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Brikkeprodusenten Qualcomm har nå vunnet frem i det tyske rettsvesenet og har fått en midlertidig forføyning mot Apple. Retten satte som krav at Qualcomm måtte stille en garanti for at forføyningen skulle håndheves, og torsdag hostet Qualcomm opp de 1,34 milliarder euroene (13,2 milliarder kroner) i garanti.

Les også: Mener Apple bryter iPhone-forbudet i Kina

Nyeste modellene selges fortsatt

Forføyningen betyr at Apple nå har trukket de to smarttelefonene iPhone 7 og iPhone 8 fra sin nettbutikk og sine egne butikker i Tyskland. Telefonene som allerede er på lager hos mobilselskaper og andre tredjeparts salgskanaler forblir i salg.

Det er nettstedet Macrumors som melder om nyheten, og som har fått en uttalelse fra Apple der selskapet bekrefter at de trekker de to modellene. De nyeste iPhone-modellene XS, XS Max og XR er fortsatt til salgs.

Den tyske domstolen har gitt Qualcomm medhold i at Apple har krenket selskapets patenter innenfor energibesparende teknologi i smarttelefoner. Apple skriver i uttalelsen at «Qualcomms kampanje er et desperat forsøk på å distrahere fra de reelle uenighetene» mellom de to selskapene.

Les også

Kinesisk forbud mot eldre Apple-modeller

Langvarig krangel

– Vi er selvfølgelig veldig skuffet over denne dommen og planlegger å anke. Alle iPhone-modeller forblir tilgjengelig for kunder gjennom operatører og videreselgere på 4.300 steder i Tyskland, skriver Apple i uttalelsen og fortsetter:

– Gjennom ankeprosessen vil iPhone 7- og iPhone 8-modellene ikke være tilgjengelig i Apples 15 butikker i Tyskland.

Qualcomm og Apples krangel har pågått i et par år, og de to selskapene anklager hverandre for misbruk av teknologipatenter. Qualcomm har i en årrekke levert viktige komponenter til Apples smarttelefon.

Qualcomm har også forsøkt å få domstoler i USA og Kina til å stanse salget av utvalgte iPhone-modeller, uten særlig hell.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Apple

Flere artikler

 1. Kinesisk forbud mot eldre Apple-modeller

 2. Apples og bransjens problem: «Peak smartphone»

 3. Betalt innhold

  Kommentar: Apples iPhone-advarsel kommer flere år for sent

 4. Betalt innhold

  Apples vekst avhenger av Android-brukere

 5. Analytiker: – Det ser verre ut for Samsung enn Apple