USA har bedt Apple gi ut brukerinformasjon 4.000-5.000 ganger

I løpet av seks måneder har amerikanske myndigheter bedt Apple gi dem informasjon 4.000-5.000 ganger, opplyser selskapet selv.

LETTER PÅ SLØRET: Apple-sjef Tim Cook på en pressekonferanse i San Fransisco 10. juni 2013.
Publisert:

Fra 1. desember 2012 til 31. mai 2013 ba amerikanske myndigheter om informasjon om mellom 9.000 og 10.000 brukerkontoer.

Apple offentliggjør tallene etter at Facebook og Microsoft nylig gjorde det samme for sine selskaper.

- De fleste henvendelsene gjelder politietterforskning av ran og annen kriminalitet, bortkomne barn, forsøk på å finne pasienter med alzheimers sykdom, og forsøk på å avverge selvdrap, skriver Apple.

Flere internettselskaper har bedt om å få offentliggjøre disse tallene etter avsløringene av den amerikanske etterretningstjenesten National Security Agency (NSA) sin overvåkning av internett.

LES OGSÅ: IT-giganter vil lette på overvåkningssløret

De sier de frykter at mediene skaper et inntrykk av at de gir ut informasjon oftere enn de faktisk gjør.

- Våre advokater går gjennom hver enkelt anmodning, og vi gir ut brukerinformasjon kun i de tilfellene vi mener det er passende, skriver Apple.

- Vi gir dem minst mulig informasjon. Noen ganger, når vi ser feil eller mangler i anmodningen, avviser vi å gi informasjonen.

HELT/FORRÆDER: Varsleren Edward Snowden.

Etter at varsleren Edward Snowden gikk ut og sa at NSA følger med på «omtrent alt som skjer på internett», har internettselskapene jobbet hardt for å bli trodd på at de ikke gir myndighetene ukritisk tilgang til kredittkortopplysninger, passord og eposter.

Snowden var ansatt i firmaet Booz Allen, som var leverandør av tjenester til NSA. Etter at han avslørte overvåkingen har han både blitt hyllet som en patriot og stemplet som forræder.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no