Telenor avviser at Asia-sjef må gå

Det tyske nyhetbyrået DPA melder at Telenor kvitter seg med informasjonssjef Tor Odland etter uttalelsene om Facebook-blokkeringen i Thailand. Telenor avviser påstanden.

AVVISER: Telenors konserndirektør for kommunikasjon, Pål Kvalheim, avviser rapportene om Tor Odlands avgang på det sterkeste. Ryktene ble rapportert etter at Telenor beklaget uttalelsene sine om Facebook-blokaden i Thailand.

Cornelius Poppe

Tor Odland, konserndirektør for kommunikasjon i Telenor Asia

  • Jostein Nissen-Meyer
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Tor Odland er konserndirektør for kommunikasjon i Asia for Telenor, og har tidligere jobbet som konserndirektør med ansvaret for mediarelasjoner for hele Telenor-konsernet.

I motsetning til DPA melder Bangkok Post at Odland flyttes hjem til Norge fra jobben i Bangkok. De hevder også at Telenors Asia-sjef Sigve Brekke risikerer å miste jobben.

Nyhetene om Odland avvises av Telenor på Fornebu.

- Tor Odland fortsetter i jobben som før, sier Telenor-konsernets mediasjef Glenn Mandelid, til E24.

I en ny uttalelse tirsdag gjentar Telenors konserndirektør for kommunikasjon, Pål Kvalheim budskapet:

- Artikkelen i Bangkok Post er gal, og kunne ha blitt rettet ved å kontakte Telenor Group. Tor Odland er ansatt i gruppen og forblir i hans nåværende rolle, sier Kvalheim.

- Ethvert rykte om det motsatte er spekulasjoner som ikke er basert på fakta, legger han til.

Telenor opplyser at de ikke har noen ytterligere kommentar i saken.

Beklaget overfor Thailand

Telenor har for tiden havnet i en betent strid med militærstyret i Thailand, som nylig tok over makten etter omfattende protester mot den tidligere regjeringen.

Det var den 28. mai at Telenors Tor Odland uttalte til Aftenposten at dtac hadde stengt tilgangen til Facebook i én time på ordre fra det militæret, og at dette hadde satt selskapet i en krevende situasjon. Thailands militæret avviste senere påstanden og refset Telenor

Mandag meldte Bangkok Post at Telenor hadde sendt ut en beklagelse over uttalelsene.

- Ledelsen i Telenor Group og Total Access Communication (dtac) angrer på det som skjedde, skrev Telenor i uttalelsen som ble sluppet søndag, ifølge Bangkok Post.

Avisen skrev videre at Telenor beklager at uttalelsene deres har skadet imaget til nasjonale myndigheter.

Les også

Telenor om Thailand: - Et annerledes militærkupp

- Vi vil fortsette å styrke dialogen vår med Thailands befolkning for å fremme landets interesser. Vi forstår at vi alle må bidra til å sikre et bedre klima, ettersom vi beveger oss fremover, skrev Telenor videre.

Dtac er Telenors datterselskap i Thailand og er landets nest største mobiloperatør. Telenor ble aksjonær i selskapet i 2001 og har en eierpost på snaue 43 prosent.

Tor Odland har ikke besvart E24s henvendelse i saken.

Les også:

Nå slutter Tele2 å mase på deg hvis du bytter til en konkurrentOne Call-Eriksen: - Vi nærmer oss 450.000 kunderTelenor skal kvitte seg med 3GTelenor om Myanmar: - Vi kommer til å møte problemerTV: Storbank anbefaler TelenorTelenor tredobler ringeprisen for fasttelefon

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Telenor

Flere artikler

  1. Telenor beklager overfor militærstyret i Thailand

  2. Sp krever Telenor-svar fra regjeringen

  3. Brekke tar tømmene i Thailand

  4. Telenor om 4G-avgjørelse:

  5. Telenor får refs av Thailands militærjunta