HISTORISK SJANSE: Churchills Daimler til salgs

En mer klassisk, britisk, veteranbil enn dette, er det vanskelig å oppdrive.

PÅ TUR: Winston Churchill i sin Daimler under en valgkamp i etterkrigsårene.
Publisert:

Når det gjelder klassiske bilers verdi, er det lite som kan få dem mer verdifulle enn en interessant historikk. Der har denne bilen, en 1939 Daimler DB18 Drophead Coupé, noe å slå i bordet med.

Winston Churchill brukte den.

Valgkamp

Han disponerte bilen i årene 1944 til 1949 og den ble brukt av han i offentlige sammenhenger. Den er avfotografert og filmet en rekke ganger med Churchill om bord, eller stående på panseret mens han taler til folkemassene under valgkamper i etterkrigstiden.

Det ble kun bygget åtte slike biler, før Diamlerfabrikken ble bombet av tyskerne i 1940. Under bombingen ble ytterligere fire totalt ødelagt og en ble så skadet at den ble solgt som skrap etterpå.

Eneste

Bilen her er den eneste DB18 fra denne tiden som fortsatt finnes. De andre DB18 som eksisterer i dag ble bygget etter krigen.

Bilen har en 2522 kubikkcentimeters, seks syllindret motor på 70 hestekrefter.

Mer bilstoff på E24BIL

I 1951 ble bilen solgt videre til USA, hvor den skal ha vært i eie hos en iransk prins. I 1960 kom den tilbake til England hvor den har vært siden. Den har nylig gjennomgått en totalrestaurering som kostet 140.000 euro.

Bilen skal selges under en auksjon i Brooklands Museum i England fjerde desember. Prisantydningen er på 200.000 til 250.000 pund.

Les også:

James Bonds bil solgt for 27 millioner

Buttons biler under hammeren

Følg E24s biljournalist på Twitter: mortab

Publisert:
Gå til e24.no