Kutter bensinrabatten med 20%

I mai kåret Dine Penger kredittkortet Kash til beste kredittkort med en bensinrabatt på 5%. Fra 1. desember kuttes rabatten med 20%.

MANGE RABATTKORT: Bensinrabattene er ikke like gunstige nå som før. Foto: Sjur Jansen.

  • Caroline Sesvold Tørring
Publisert:

Etter at kredittkortene kastet seg inn i kampen om bensinkundene, har kredittkortselskapene fått flere kunder.

Kan velg selv

Fordelen med å bruke et kredittkort i stedet for de rene kortene til bensinstasjonene er at de ikke låser deg til å bruke én bestemt kjede. Kredittkortene gir deg en fast prosentrabatt på alle bensinstasjoner - uavhengig av kjedetilknytning. Jo høyere pris, desto større rabatt, og motsatt.

NB: Du kan ikke betale med kredittkort som Visa og Mastercard hos bensinsatsjonen Jet. Du kan derfor ikke bruke Kash, Cresco Card eller 365 Direkte hos Jet.

Sjekk:

Så mye koster bilen deg

Best med 5%

Dine Penger testet alle de fire etablerte bensinkortene i tillegg til tre relativt nye kredittkort som gir rabatt på bensin og diesel i mai.

Les hele testen her

Best i test ble da kredittkortet Kash som ga 5% i rabatt på alt du handler med kortet på bensinstasjonen - både ved pumpen og i stasjonen. På andre plass kom Cresco car som ga 4% i rabatt. Cresco card gir 6% rabatt de to første månedene.
Nå senker i midlertid Kash rabatten fra 5% til 4% fra 1. desember.

Ønsker ikke å ligge så høyt

- Vi ser at vi ligger relativt høyt i forhold til våre konkurrenter. Vi tilpasser oss derfor markedet. Vi er fortsatt konkurransedyktige, men ønsker ikke å ligge så mye høyere på rabattsiden som vi nå har gjort i over ett år, sier administrerende direktør i IKANO Finans, Morten Grusd til Dine Penger.

Må ta hensyn til lønnsomheten

- Dette er et sammensatt bilde og vi må også ta hensyn til lønnsomheten. Denne rabatten er svært attraktiv for billister, og vi må se at dette balanserer med lønnsomheten for at vi kan fortsette med denne rabatten, forklarer Grusd.

Ligger i bilen

Grusd innrømmer at noen bruker kortet bare til å betale for bensin, men han påpeker at majoriteten av brukerne også benytter kortet til å betale for andre varer. Dette er en fordel for alle som har kortet. Hadde alle brukt kortet kun til å betale for bensin, hadde ikke selskapet tjent penger og dermed kunne ingen har fått bensinrabatt.
- Etter at vi lanserte bensinrabatten, har vi merket en markant økning av kunder som har skaffet seg koret, forteller Grunsd.

Noen forandreinger

Dine Penger har på nytt sjekket bensinkortene. Siden mai har også Shell forandret på sitt bensinkort. Citi Bank har nå tatt over Shells Mastercard. Da man før fikk 1% og maks 30 øre i rabatt pr liter, får man nå 30 øre pr liter.
Disse 30 ørene får man utbetalt en gang i kvartalet på en

Trumf

-konto. Man kan så velge om man vil ha pengene utbetalt eller bytte dem inn i Trumf-varer.
Cresco Card har også forandret betingelsene. Nå får du ikke vare 4% rabatt på drivstoff, men også på alt annet du handler på bensinstasjonen.

Her ser du rabattkortene

Tallene er hentet inn 12.november 2008.

* 5% frem til 1. desember.
** Rabatten får du som Trumf-bonus. Denne kan brukes til medlemskjøp eller kontantuttak.

Tallene er hentet inn 12.november 2008.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Trafikk

Flere artikler

  1. Spar tusener med kort-rabatt

  2. Dette er de beste «nye» bensinkortene

  3. Spar penger med kredittkort

  4. Her er Norges beste kredittkort

  5. Kredittkort med valgfri rabatt