BIG BANG THEORY: Budkrig om TVNorge-serie

Nerdene fra Big Bang Theory førte til budkrig blant TV-gigantene.

THE BIG BANG THEORY: TV-serien satt ny syndikeringsrekord.
Publisert:

Den populære CBS-serien The Big Bang Theory har blitt plukket opp av kabel-kanalen TBS og av lokale TV-stasjoner eiet av Fox. Avtalen antas å være den mest lukrative TV-avtalen for syndikering noensinne, etter en rekke kanaler var med i det som utviklet seg til en budkrig.

Bransjebladet Variety rapporterte det ble "satte en rekordpris for kjøpet", og nettstedet Deadline Hollywood melder at avtalen er verdt mellom 1,5 og 2 millioner dollar per episode på kabel-TV og over en halv million dollar per episode på lokalt TV.

TV-serien Seinfeld hadde den tidligere rekorden, som var på 1 million dollar per episode.

Big Bang Theory

The Big Bang Theory er en amerikansk situasjonskomedie skapt av Chuck Lorre og Bill Prady. Den hadde premiere på CBS 24. september 2007, og har hatt en global suksess. I Norge vises The Big Bang Theory på TVNorge.

Serien dreier seg rundt livene til to genier som bor sammen, Leonard Hofstadter og Sheldon Cooper. I tillegg er naboen, Penny, et fast innslag, sammen med deres venner, Howard og Rajesh. Hovedfokuset i TV-serien er nerde-ting som tegneserier, TV-spill, fysikk og alt innenfor teknologi.

På det meste hadde serien 12,83 millioner seere i tredje sesong.

Chuck Lorre står også bak TV-suksessen Two and a half men.

Klipp fra serien under:

Publisert: