Hun blir ny VG-redaktør

Hanne Skartveit etterfølger Olav Versto som politisk redaktør i VG.

Publisert:

Sjefredaktør Bernt Olufsen har alltid rekruttert sine nærmeste medarbeidere i redaktørkollegiet internt i avisen. Slik gikk det også når han skulle finne arvtageren til avisens politiske redaktør

For i dag ble det klart at Hanne Skartveit, som er leder for VGs leder- og kommentaravdeling, blir ny politisk redaktør.

- Jeg er veldig glad. Det blir spennende og det er en stor ære å få overta denne jobben etter Olav Versto. VG er en fantastisk avis å jobbe i, og VG er en avis med solide tradisjoner, sier påtroppende politisk redaktør Hanne Skartveit i VG til Kampanje.

Hun har jobbet i VG siden våren 1991, og var politisk reporter i avisen fram til 2000. Da tok hun et avbrekk fra avislivet i Akersgata 55 for å fullførte jussutdanningen. Senere fikk hun tilbud om å bli kommentator i VG før hun etter et opphold i Washington ble leder for leder- og kommentaravdelingen i VG. 1. januar neste år går hun inn i stillingen som politisk redaktør.

Skartveit har i tillegg til fullført jussutdanning, mastergrad i internasjonal politikk fra The Johns Hopkins University i Washington D.C. Hun har også jobbet som journalist i Arbeiderbladet, som i dag heter Dagsavisen

Var favoritt

I september skrev Kampanje at Hanne Skartveit var den heteste favoritten til å bli ny politisk redaktør i VG.

Les også: Se hvem som kan bli VG-redaktør

Siden 1994 har Olav Versto vært politisk redaktør i landets største avis. Han kom til VG som redaksjonssekretær i 1987. 1. januar går han over i en stilling som redaktør tilknyttet kommentatoravdelingen.

Flere medienyheter på Kampanje.com