Vanvittig vekst for Porsche

Porsche har satt salgsrekorder de siste årene, og nå tyder alt på at de vil passere 200.000 biler på ett år for første gang med god margin.

BYGGER FLER ENN NOEN GANG: Porsche lager flere biler enn noen gang tidligere i historien. Her fra anlegget i Leipzig hvor de lager Macan, Cayenne og Panamera.

Porsche
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Den tyske bilprodusenten Porsche melder at de leverte 21.469 biler i april, totalt 72.571 biler så langt i år. Det er mer enn 30 prosent over fjoråret, som endte med rekordleveringen 189.850.

Veksten er i alle regioner, aller størst i Europa hvor april i år var nær 40 prosent over samme måned i fjor.

– Vi har tatt med oss det positive momentet fra første kvartal, og har vært i stand til å ta med veksttrenden i alle regioner takket være vår attraktive modellutvalg, sier Berhard Maier, styremedlem i salgs- og markedsføringsavdelingen til Porsche, i en pressemelding.

I meldingen trekker de frem at 911-modellen går godt, med 3254 biler i april, men det er liten tvil om det er Cayenne, og ikke minst den nye SUV-en Macan, som drar de store tallene. At de ikke nevner dette i pressemeldingen, kan tolkes på flere måter.

Mer bilstoff på E24 BIL

I Norge følger veksten samme trend som ellers i verden. Det er registrert 132 nye Porscher til og med april, noe som er en økning på 27 prosent. Mest solgt er Macan med 69, fulgt av Cayenne med 46 enheter, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Publisert:

Flere artikler

  1. Porsche kommer til å runde 200.000 biler for første gang

  2. Veksten fortsetter for Porsche

  3. Porsche med årsrekord – allerede

  4. Annonsørinnhold

  5. Porsche må tilbakekalle 30.000 dieselbiler

  6. Leveringsrekord for Porsche