Audi med el-SUV – om tre år

Audi skal vise frem en elektrisk SUV på bilutstillingen i Frankfurt neste måned.

EL-SUV: Audi bekrefter at de vil komme med en elektrisk SUV, med «skikkelig rekkevidde».
Publisert: Publisert:

Mens Volkswagen har to elektriske bilmodeller tilgjengelig, e-Up! og e-Golf, har ikke konsernsøskenet Audi strukket seg lenger enn til ladbare hybrider, så langt.

Det blir det en forandring på, men den er ikke rett rundt hjørnet.

– På den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt vil Audi vise konseptet til det som blir merkets første helelektriske SUV. Audi e-tron quattro-konseptet er første smakebit på både design og teknikk for modellen som kommer på markedet i 2018, skriver Audi i en pressemelding onsdag.

Mer bilstoff på E24 BIL

Den skal være basert på en ny Audi-plattform, som skal være svært fleksibel. Noe som gjør at den er enkel å tilpasse ulike drivlinjer. Størrelsesmessig skal den elektriske SUV-en legge seg mellom Q5 og Q7. Det blir den første elektriske bilen fra Audi som skal bygges i stor skala, bekrefter Marius Tegneby, informasjonssjef i Audi Norge, til E24 i en e-post:

– I normal serieproduksjon blir det det. Audi R8 e-tron blir i mindre skala. Det jobbes naturligvis også med flere modeller, men det kan jeg ikke si noe mer om foreløpig. Årene 2017 til 2020 vil innebære mye nytt fra Audi.

Bilen får tre elektriske motorer, en på forakselen og to på bakakselen. Til sammen gir de tre motorene trekk på alle fire hjulene. Erfaringen fra utviklingen av den elektriske sportsbilen Audi R8 e-tron skal legge grunnlaget for drivlinjen.

Rekkevidden blir på 50 mil, med andre ord konkurransedyktig overfor Tesla Model X, som er ventet neste år. Tidligere i dag ble det også klart at luksusbilprodusenten Aston Martin skal lage elektriske biler, først med Rapide i løpet av to år, så i en mer SUV-aktig bil nærmere 2020.

Les også

Tyske bilgiganter med felles oppkjøp

Les også

Audi med verdens raskeste limousin

Les også

Nissan ser for seg solid vekst i elbilsalget

Publisert: