Her surfer vi i lufta

Norwegian har sjekket hvilke nettsteder passasjerene besøker når de logger seg på om bord.

ONLINE: På dette illustrasjonsbildet, tatt av Norwegian selv, vises bruken av det trådløse nettverket om bord på flyene. Så langt bruker det store flertallet av brukerne telefonene sine når de logger seg på i 30.000 fot.
Publisert:

Flyselskapet Norwegian satser videre på trådløst nettilkobling om bord på sine nye fly.

Så langt er installert trådløst nettverk på 10 av selskapets 59 fly. Planen er at ytterligere 10 fly skal få trådløst nettverk i løpet av dette året, og innen utgangen av 2012 skal hele flyflåten ha WiFi.

Følger med på radaren

På forespørsel fra E24 har Norwegian hentet ut data for hvilke sider flypassasjerene besøker. Oversikten viser at nettbruken om bord er omtrent som nettbruken nede på bakken, men nettstedet Flightradar24 kommer nesten inn på 10-på-topp-listen.

I juli var dette de 11 mest populære sidene:

 1. Facebook
 2. VG
 3. Dagbladet
 4. Google
 5. Norwegian
 6. YouTube
 7. Finn
 8. MSN
 9. TV 2
 10. Aftenposten
 11. Flightradar24

- Ikke overraskende er Facebook det mest besøkte nettstedet i lufta. Vi har lenge sett at en trend blant våre reisende er å oppdatere Facebook-statusen fra 30.000 fot, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Han forteller at over halvparten av passasjerene på en rekke ruter benytter seg av tilbudet.

- Vi er overveldet over responsen vi har fått på WiFi så langt. Når vi ser hvor mange passasjerer som er pålogget det trådløse bredbåndet om bord på hver eneste flygning, er det helt åpenbart at dette har vært et etterlengtet tilbud.

Bygger ut

Flyselskapet har også kartlagt hvilke enheter passasjerene benytter når de logger seg på om bord. Analysen viser at 70 prosent logger seg inn via en smarttelefon, 13 prosent på nettbrett og 11 prosent på en bærbar maskin (Mac eller PC). De resterende 6 prosentene er fordelt mellom andre type enheter som Nintento eller Palm.

Hvilke ruter som har høyest bruk av internett er naturlig nok avhengig av hvor de 10 flyene med trådløst nett fly. Men i juli var dette de med populære WiFi-rutene:

1. Malaga-Oslo, 64 prosent pålogget

2. Oslo-Venezia, 56 prosent pålogget

3. Oslo-Alicante, 55 prosent pålogget

4. Oslo-Malaga, 53 prosent pålogget

Las-Palmas-Oslo, 53 prosent pålogget

Malaga-Rygge, 53 prosent pålogget

Malaga-Trondheim, 53 prosent pålogget

Alicante-Oslo, 53 prosent pålogget

5. Oslo-Ibiza, 52 prosent pålogget

Dubrovnik-Oslo, 52 prosent pålogget

Følg E24 Media på Twitter, også i luften

Publisert:
Gå til e24.no