Nybilsalget øker i november

Nybilsalget trosser nedgangen i boligmarkedet. Hver åttende solgte er en elbil.

EL ØKER: 3,5 ganger å mange elbiler er solgt hiitil i år sammenlignet med 2012. Det er store forventninger til e-Golf som snart kommer i produksjon og er ventet til Norge i mai neste år.
Publisert:

Oppbremsing i boligmarkedet har ikke slått inn i nybilsalget i høst, viser ferske tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

I november 2013 ble det registrert 12.079 nye personbiler, 93 flere biler enn i november 2012. Det tilsvarer en oppgang på 0,8 prosent.

Hver tredje solgte nybil er en suv, hvilket er det samme som for et år siden. Men det er paradoksalt nok elbilmarkedet som vokser mest, med en oppgang på 3,5 ganger - sammenlignet med året før.

Tesla Model S er med på å trekke elbilsalget opp. I november i år var modellen den nest mest solgte med 527 eksemplarer. Samtidig rullet det ut 512 Nissan Leaf fra bilforretningene.

Elbilene øker kraftig

I november ble det registrert 1434 nye personbiler med elmotor. Det er 1120 flere enn i november 2012. Oppgangen tilsvarer 357 prosent.

Elbilene hadde en markedsandel på 11,9 prosent blant personbilene i november i år, mens den i november i fjor var 2,6 prosent.

Hittil i år er det solgt 77,8 prosent flere elbiler enn i samme periode i fjor.

Nissan Leaf er landets tredje mest solgte modell hittil i år, med en markedsandel på 3,3 prosent.

I oktober suste elbilen opp på toppen, da Nissan Leaf stod som den mest solgte.

E24 har tidligere har skrevet er støtteordningene til elbiler, og da spesielt «luksusbilen» Tesla Model S, omstridt. Flere mener støtten er ren sponsing av luksus.

- Norge har vært det viktigste elbilmarkedet i Europa over en viss periode, med gode insentiver som legger forholdene til rette for at folk som ønsker kan velge et miljøvennlig alternativ, sa Nissans landsjef i Norge, Pål Gystad Simonsen til E24 i forbindelse med oktoberstatistikken.

Økning i næringsandelen

Nesten hver andre solgte nybil betales av bedrifter.

Næringsandelen av personbilsalget i november 2013 var 44,2 prosent. I samme måned i fjor var den 41,6 prosent.

I toppen kniver Volkswagen og Toyota som de mest solgte merkene. Sistnevnte er i ferd med å ta igjen markedsandeler i løpet av 2013, etter at den tyske bilprodusenten solgte over 3.000 flere biler i fjor. I år er gapet per november på 640 i tyskernes favør.

Volkswagen nyter godt av å tilby klassikeren flest nordmenn kjøper: Golf er fortsatt landets mest populære modell, med 666 solgte eksemplarer i november.

Artikkelen er rettet, etter at E24 først kun hadde tilgang på listen over totalsalget i 2013 der Tesla Model S og andre modeller som kun har kommet inn i deler av året ikke var med.

LES MER:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om