Audi: Økt salg, lavere inntekt

Audi gjør investeringer for fremtiden.

NYE FABRIKKER: Audi har blant annet bygget ut fabrikken i Győr, Ungarn, for å lage Audi A3 Kabriolet
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Audi økte sitt salg med nær åtte prosent i årets ni første måneder. Totalt leverte de 1.180.748 biler, noe som genererte en inntekt på 36,97 milliarder euro, tilsvarende 298 milliarder kroner. Dette er noe svakere enn samme periode i 2012, til tross for salgsøkningen.

- Vi har nå, og i de kommende årene, store investeringer og utgifter for å skape en enda sterkere global posisjon for Audi, sier Axel Strotbek, styremedlem i Audi AGs finansavdeling, i en pressemelding.

Investeringsprogrammet skal være de største i konsernets historie, og er på størrelsesorden 28 milliarder i kroner i året frem til 2015.

Målet er rekord

En annen årsak som nevnes er den vedvarende krisen i Europa, i tillegg til at valutakursene har slått negativt ut. Dette gjør at inntektene er 1,9 prosent dårligere så langt i år i forhold til i fjor.

Mer bilstoff på E24 BIL

Investeringene det er snakk om er en helt ny fabrikk i Kina, utbygging av fabrikken i Győr, Ungarn, i tillegg skal det bygges fabrikker i Mexico og Brasil.

Driftsmarginen er på 10,1 prosent, én prosent lavere enn i fjor, men fortsatt innenfor Audis egne mål.

Salgsmålet er å komme seg over 1,5 millioner leveringer. Audi solgte 1.455.100 biler i 2012, noe som var rekord for merket.

I Norge har Audi-salget falt med 8,1 prosent så langt i år, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken, i et marked som har steget med 1,8 prosent.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Mercedes og Audi hjelper Ungarns økonomi til beste vekst siden 2006

  2. Tyske premiummerker med megavekst i 2014

  3. Rekordsalg og lavere resultat for Audi

  4. Audi investererenorme summer

  5. Porsche fortsetter veksten