Nå tar elbilsalget av

Norges nest mest solgte personbil i april var en elbil.

STERK STRØM: Nissan Leaf leder an av elbilene i Norge, men i løpet av året kommer det en rekke nye elbiler i flere nye segmenter.
Publisert:

I registreringsstatistikken for personbiler i april ligger det en elbil på andreplass: 455 Nissan Leaf.

Den er riktignok et stykke etter gjengangeren Volkswagen Golf på førsteplass, men gjør at organisasjonen Grønn bil tror at vi i løpet av året vil se en elbil klatre helt til topps:

- Det tror jeg kan skje i løpet av året, fordi det dreier seg om den måneden de registreres i. Dermed er det ikke utenkelig at det en måned kan komme en båtlast med elbiler som fører den til topp av lista, men stabilt sett ligger det nok en stund frem i tid, sier Ole Henrik Hannisdahl, prosjektleder i Grønn bil til E24.

Les også: Tesla-sjef Elon Musk: - Kom til Norge for å si takk

Snart bestselger

Foreløpig er det kun Nissan Leaf som markerer seg blant de mest solgte av elbilene.

POSITIV: Ole Henrik Hannisdahl i organisasjonen Grønn bil er godt fornøyd med salgs utviklingen til elektriske biler i Norge.

- Det vi savner er konkurranse i markedet. Nissan Leaf viser med sin plassering at det er en god bil, men det er en fordel med mangfold. En bil er jo aldri for alle.

Han tror det kan løsne i løpet av året. Her nevner han at Tesla kommer med sin Model S, som åpner et nytt segment både når det gjelder rekkevidde og luksus.

Mer bilstoff på E24 BIL

I tillegg ventes BMWs første elbil, i3, mot slutten av 2013. Det er en raffinert småbil. Volkswagen kommer med en elektrisk up og det går også rykter om en elektrisk Ford Focus.

- Jo flere modeller, jo lettere er det å finne en modell som passer for folk flest.

Tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken viser at det i april ble det registrert 494 personbiler med elmotor, noe som er 90 prosent flere enn samme måned i fjor. Dermed har markedsandelen til elbilene økt fra 2,4 prosent til 3,5 prosent blant personbilene i april.

Les også: Elbilsalget i Europa: - Det er katastrofalt

Så langt i år det registrert 1508 nye personbiler med elmotor, en økning på 31,4 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Snart 50.000

For Grønn bil er målet at det skal være 200.000 ladbare, det vil si elbiler og plug-in-hybrider, på veien i Norge i 2020.

Hannisdahl sier at de nå ligger langt foran prognosen de la til grunn for det regnestykket.

Les også:Tungvektere melder seg på i elbilmarkedet

- Før trodde vi at det kom til å være en ganske flat kurve frem til 2015, som så skulle stige bratt. Den har vi måtte revurdere flere ganger. Vi ligger godt over skjema til 200.000 ladbare biler i 2020. Faktisk ser det ut til at vi kommer til å ha 50.000 rene elbiler i 2016.

Les også:

– Elbilen kan ikke dekke alle behov

Over 10.000 elbiler i Norge

Norge er størst i Europa på Tesla

Publisert:
Gå til e24.no