Eker om Saab-konkurs: - Forbanna trist

Bård Eker prøvde å kjøpe Saab i 2009, og han er ikke overrasket over at de nå slår seg konkurs.

PRØVDE Å KJØPE: I 2009 var Bård Eker i lange forhandlinger med General Motor for å kjøpe Saab. Det gikk ikke. Her er han på Saab-standen under bilutstillingen i Frankfurt september samme år. Saab 95.
Publisert: Publisert:

- Dette er ikke overraskende, men like forbanna trist, sier Bård Eker til E24 om nyheten at Saab er konkurs.

Eker og hans partnere i Koenigsegg prøvde i 2009 å kjøpe Saab, men ga opp etter lange forhandlinger.

- Den gang innså vi etterhvert at det ville bli vanskelig når salget allerede den gang hadde stoppet opp. Et tapt salg tar du aldri igjen, det er sånn det er i salgsbransjen. Vi innså at de ni månedene vi hadde holdt på, ville vi aldri kunne ta igjen.

Bård Eker om Saab: - Det ser ikke bra ut

Eker sier at på sett og vis er kundene som er skylden i at Saab nå må gi seg.

- Kundene uteble, hadde de kjøpt bilene ville det vært grunnlag for driften. 9-5 er jo en suveren bil, men når ingen kjøper den, hjelper ikke det. Når du ikke har salg, er det begrenset hva du får til.

Mer bilstoff på E24BIL

Han understreker at det ikke har stått på innsatsen.

- Vi prøvde, Victor har prøvd. Man kan i hvert fall ikke si at man ikke prøvde å redde Saab. Bilbransjen er ekstremt kapitalkrevende, og for Saabs del ble det en slags kjedereaksjon. Da blir alt veldig tungt.

Om det er noen fremtid for Saab som merke, stiller han seg svært tvilende til.

- Det er jo 100.000 dollar spørsmålet, men jeg tror ikke det er noen fremtid for Saab. Det er så mange gode brands der ute, så da hjelper det ikke Saab at de også har det. Da de knapt har produsert biler de siste årene er nok løpet kjørt.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no