Årets dyreste klassikere

Klassiske biler selger som aldri før på bilauksjoner. For å komme blant de ti dyreste i år måtte prisen være over 36 millioner kroner. Se bildeserie av de ti over.

Publisert:

Prisnivået på klassiske biler holder seg høyt, til tross for usikre økonomiske utsikter mange steder. Riktignok var det ingen biler som gikk så høyt som 2011 dyreste klassiker, en 1957 Ferrari 250 Testa Rossa til nær 90 millioner kroner, men for å komme inn på topp 10 listen i år måtte kjøretøyet hamres inn for mer enn 36 millioner kroner.

Flesteparten av disse bilene ble solgt under det samme arrangementet i Pebble-Beach i Monterey, California i august. Her ble blant annet tidenes dyreste amerikanske bil solgt, og samlet ble det omsatt for 1,5 milliarder kroner.

I mai hadde verdens største bilauksjonshus, RM Auctions et arrangement i Monaco hvor de omsatte for 255 millioner kroner.

Innbringende

- Monaco 2012 har vært en fantastisk suksess. Med et salg på i overkant av 33,5 millioner, er det en av de mest innbringende bilauksjonene i historien, og definitivt den mest innbringende i Europa i år, sa Max Girado, sjef for RM Europe, etter at resultatene var klare.

Mer bilstoff på E24 BIL

GROM: I august ble denne Ford GT40 tidenes dyreste amerikanske bil.

Hemmings, verdens største magasin for klassiske biler, har satt opp en liste over årets dyreste biler solgt på auksjon. De mener at de høye prisene på klassiske biler ikke burde komme som en en overraskelse, og trekker frem prisene på kunst.

Fortjent prisnivå

- Snittet på de ti dyreste bildene som er solgt er 1,1 milliarder, med en Cézanne til 1,4 milliarder i teten, skriver David Traver Adolphus i Hemmings.

Les også: Årets ti beste bilopplevelser

Han mener at en håndbygd bil i like høy grad bør sees på som kunst.

- Istedet for å bli opprørt over de høye prisene, bør vi feire det faktum at flotte biler begynner å få den anerkjennelsen de fortjener gjennom å bli verdt en masse penger, sier Adolphus.

Les også:

McCartneys Aston Martin solgt

Suksess for dansk bilauksjon

Rekord for legendarisk Mercedes

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om