- Murdochs imperium har ført til maktmisbruk

Labour-leder Ed Miliband vil begrense enkeltpersoners eierskap i mediebedrifter i kjølvannet av avlyttingsskandalen.

MENER MURDUCHS MAKT ER FARLIG: Labour-leder Ed Miliband under en spørretime i det Britiske Underhuset. Miliband ønsker å lovregulere enkeltpersoners eierskap i mediebedrifter i kjøklvannet av avlyttingsskandalen.
Publisert: Publisert:

– Jeg mener dette er usunt siden en slik mengde makt i hendene på én person åpenbart har ført til maktmisbruk i organisasjonen hans, sier Miliband.

Miliband påpeker at Murdoch kontrollerer 20 prosent av det britiske avismarkedet, i et intervju med avisa The Observer. I tillegg eier hans selskap News Corporation 39 prosent av aksjene i TV-giganten BSkyB.

Han mener Murdoch representerer en form for maktkonsentrasjon som er farlig, dersom målet er å unngå misbruk av makt.

Labour-lederen mener det må innføres nye regler som begrenser enkeltpersoners eierandeler i mediebedrifter i Storbritannia.

LES OGSÅ: News Corp trekker budet på BSkyB

Ga opp tv-eierskap

I tillegg til Murdochs 39 prosent eierandel i BSkyB hadde mediemogulen lagt inn bud på en større andel av eierskapet, men trakk budet.

Etter avlyttingsskandalen begynte å rulle har det vært et sterkt politisk press for at Murdoch ikke skulle få gjennomføre oppkjøpet, selv om han hadde fått en uoffisiell tillatelse fra regjeringen tidligere.

LES OGSÅ: Murdoch legger seg flat i avlyttingsskandalen

Politikere med tette bånd til medietopper

I kjølvannet av avlyttingsskandalen i avisa News of the World er både politikere og britisk politi blitt kritisert for å ha hatt for tette bånd til Murdoch.

Blant annet har nylig avgåtte direktør i News International Rebekah Brooks og tidligere pressesjef for den britiske regjeringen Andy Coulson hatt nære forhold til statsminister David Cameron. Både Brooks og Coulson har jobbet i skandaleavisen News of the World mens den ulovlige avlyttingen skal ha funnet sted.

LES OGSÅ: Rebekah Brooks har gått av

Publisert: