First House-ansatte knuser rivalene i inntjening

First House-ansatte drar inn dobbelt så mye i honorarer enn de som jobber hos konkurrenten Geelmuyden. Kiese.

LUKRATIVT: De ansatte i First House drar inn mer i nettohonorarer enn de hos konkurrenten Geelmuyden. Kiese. Her ser vi First House-sjef Per Høiby utenfor lokalene i Oslo.
Publisert:

Det melder Finansavisen fredag.

I 2013 hadde First House driftsinntekter på 87,6 millioner kroner. Av dette var 80,7 millioner kroner nettohonorarer. Fordelt på 30 ansatte betyr dette at hver ansatt drog inn nær 2,7 millioner i nettohonorar, skriver avisen.

På tross av flere ansatte hadde rivalen i kommunikasjonsbransjen - Geelmuyden. Kiese Gruppen (GK) - ikke mye høyere driftsinntekter enn First House i fjor.

De hadde 95,2 millioner i driftsinntekter, hvorav 73,4 millioner var nettohonorarer.

Fordelt på 56 ansatte er dette 1,3 millioner per ansatt.

Dette er «bare» halvparten av det hver ansatt i First House tar inn.

GKs administrerende direktør Andreas Wabø forklarer til Finansavisen at forskjellen skyldes mange unge medarbeidere:

- Vi har en organisasjonsmodell hvor vi har en del unge til lavere timepris. Med 11 nye medarbeidere som startet i august/september i fjor, hvor det tar noen måneder før de er skikkelig i gang med prosjekter, trekker det snittet en del ned på året, sier han.

- I disse tallene ligger også administrative stillinger som ikke er fakturerbare. Hvis vi tar utgangspunkt i de fakturerende rådgiverne, er snittet på 2 millioner, sier Wabø til Finansavisen.

Publisert:

Her kan du lese mer om