Én milliard bruker Gmail

Google-resultat fikk Facebook-sjef Mark Zuckerberg til å avsløre egne tall.

POPULÆR TJENESTE: Gmail-tjenesten til Alphabet-eide Google brukes over hele verden til både private og profesjonelle formål.
Publisert:

Natt til tirsdag slapp Googles morsselskap, Alphabet, et solid resultat for fjerde kvartal. Prestasjonen på resultatsiden var syv prosent bedre enn ventet, og overskygget annet krydder under resultatfremleggelsen.

Der finner man nemlig de ferskeste brukertallene fra mailtjenesten Gmail. Ifølge selskapet, har Gmail nå over én milliard aktive brukere i måneden.

Tidligere har selskapet avslørt at 75 prosent av mailbrukerne logger seg inn via mobil.

Les også

Alphabet la frem resultat: Google-aksjen hopper 8 prosent

Verdifulle brukere

I mai 2015 hadde selskapet 900 millioner brukere, mens i 2012 var det bare 425 millioner brukere av Gmail, ifølge Techcrunch.

Gmail-brukerne er verdifulle for Google, som henter brorparten av inntektene fra brukertilpasset reklame. Google kan blant annet analysere e-poster, nettsøk og andre nettvaner til kontohaveren.

Det solide resultatet får flere eksperter til å spå at Alphabet vil ta fra Apple tronen som verdens største private selskap i dag.

Les også

Bill Gates tjente 12,54 milliarder på to dager

WhatsApp med milepæl

Konsernsjef i Facebook, Mark Zuckerberg, som også har meldingstjenesten WhatsApp i porteføljen, svarte de sterke Gmail-tallene med å avsløre de siste brukertallene fra WhatsApp.

Ifølge Zuckerberg, kan også WhatsApp skilte med over én milliard månedlige brukere. Det er en oppgang på 100 millioner brukere fra september, og omtales som en milepæl i en Facebook-post fra Zuckerberg midnatt, norsk tid.

REKORD: Facebook-eide Whatsapp kontrolleres av Mark Zuckerberg, som natt til tirsdag skrøt av brukertallene til meldingstjenesten. Investorene venter i spenning på hvordan Zuckerberg skal generere inntekter fra den enorme brukermassen.
Les også

Google går med på å betale milliardskatt

Les også

Google opprettet datterselskap for så å vrake det igjen

Les også

Alphabet fra A til Z

Publisert:
Gå til e24.no