Påskesmell for TV 2

Med påskekrim og påskenøtter på NRK1 gikk TV 2-sjef Kåre Valebrokk på en påskesmell i forrige uke.

Publisert:

Det ble ingen stor tv-uke for TV 2-sjef Kåre Valebrokk i påskeuka, men med flere reklamefrie dager er det kanskje ikke den verste uken å tape markedsandeler i. Uansett slo TV 2-sjefen kraftig av på markedsandelen med hele 6,2 prosentpoeng sammenlignet med uken før. TV 2-kanalen falt fra 31,5 prosent til 25,3 prosent i riksuniverset (12+) i uke 15, viser tall fra TNS Gallups tv-meter.

Fotballfri uke

Men uke 14 var ingen hvilken som helst uke for Valebrokk og TV 2. Da var det omsider klart for første runde i tidenes mest forhåndsomtalte tippeligasesong, og det medvirket til at TV 2 satte årsbeste. Det skulle det vise seg umulig å forsvare i en påskeuke uten fotball.

Trøsten får være at fotballen kommer tilbake i dobbel dose denne uken med både kampen i går og ny serierunde på søndag. Dermed kan det ligge til rette for ny bestenotering igjen for TV2 når status skal gjøres opp neste mandag.

Påskekrimmen løftet NRK1

Påsken er ingen normal uke. Kanalene legger om sendeskjemaet, og tiden seerne bruker foran skjermen går som regel opp når folk har fri. I år økte den gjennomsnittlige seertiden med 16 minutter under påskeuken sammenlignet med uke 14. Det slo heldig ut for kringkastingssjef John. G. Bernander som stort sett gjør det godt i høytidene.

Alle de 20 mest sette programmene i påskeuken gikk på NRK1, og filmen "Poirot: Mysteriet på det blå toget" toppet med 871.000 seere og en markedsandel på 56,6 prosent. NRK1 økte dermed markedsandelene med 2,4 prosentpoeng og var igjen tilbake på 40-tallet selv uten vintersport.

Det hører imidlertid med i totalbildet at tv-meteret ikke registrerer ferieseingen på hytter og hoteller i påskefjellet.

Et lite stikk til TV 2 er at de to andre kommersielle kanalene i tv-markedet, TVNorge og TV3, ser ut til å klare seg bedre i påskeuken. Både TVNorge-sjef Morten Aass og TV3-direktør Lasse Kokvik kunne konstatere at de respektive kanalene økte andelene i forrige uke sammenlignet med uke 14. TVNorge var i forrige uke oppe i en markedsandel på 12,3 prosent, mens TV3 økte til 7,3 prosent.

Rekord for Zebra

Med den økte konkurransen i tv-markedet, ikke minst som følge av at TV 2 nå har fått TV 2 Zebra fullt opp og stå med oppstarten av den norske fotballen, vil Kampanje begynne å presentere markedsandelene til alle de store tv-konsernenes nummer to-kanaler. Her kommer det frem at TV 2 Zebra, uten fotball, kunne skilte med en markedsandel på ett prosentpoeng, noe som er ny ukesrekord for den nye kanalen til TV 2.

TV 2 Zebra var dermed større enn både TV3s nisjekanal ZTV og TVNorges nisjekanal The Voice. ZTV hadde i forrige uke en markedsandel på 0,6 prosent, mens The Voice hadde 0,3 prosent.

For ordens skyld skal det sies at TV 2 Zebra har et lite stykke igjen til Discoverys markedsandel. Discovery, som hadde i påskeuken en markedsandel på 1,3 prosent.

Publisert: