Dieselskandalen

Die Welt: VW-eiere i USA får 40.000 kroner i erstatning

Volkswagen skal ha inngått en avtale om å betale drøyt 40.000 kroner i erstatning til eiere av dieselbiler det er jukset med utslippsdata for i USA.

USA-FORLIK: Volkswagen skal ha gått med på å betale 40.000 kroner i erstatning til amerikanske eiere av biler med motorer det er jukset med utslippsdata for, i tillegg til å betale for utbedringen av motorene.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge den tyske avisa Die Welt vil avtalen bli offentliggjort i San Francisco torsdag, men dette er ikke bekreftet av den tyske bilgiganten.

En føderal dommer ga i forrige måned Volkswagen frist til torsdag med på å utbedre motorene i nærmere 600.000 dieselbiler i USA som viser seg å ha høyere utslipp enn det bilprodusenten har hevdet.

Bileierne har i tillegg krevd økonomisk kompensasjon fordi de føler seg lurt av VWs juks med utslippsdata, noe det nå skal være oppnådd enighet om.

Ifølge Die Welt vil bileierne få drøyt 40.000 kroner hver i erstatning for tort og svie, i tillegg til at VW tar regningen for å utbedrer motorene på bilene deres.

Den tyske advokaten Christopher Rother sier til Die Welt at europeiske eiere av tilsvarende biler nå vil legge avtalen i USA til grunn for et lignede krav.

Les også

Mitsubishi innrømmer drivstoff-juks

Volkswagen-ledelsen har tidligere gjort det klart at de ikke akter å kompensere europeiske eiere av dieselbiler det er jukset med utslippsdata for, noe EU har protestert mot.

– I Europa konsentrerer vi oss om reparasjons- og serviceprosessen. Situasjonen i USA og Canada er ikke automatisk sammenlignbar med andre markeder i verden. Derfor kan vi ikke bare rulle ut denne kompensasjonsplanen i andre markeder, het det i en kunngjøring fra VW-ledelsen i januar.

Les også

Volkswagen saksøkt i USA - igjen

Les også

Oljefondet vurderer Volkswagen-søksmål

Les også

USAs Volkswagen-sjef slutter i jobben

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Dieselskandalen
  2. Volkswagen

Flere artikler

  1. Kilder: Volkswagen tilbyr seg å kjøpe tilbake 500.000 biler

  2. Reuters: Volkswagen har inngått avtale om kompensasjon med amerikanske bilforhandlere

  3. VW setter av 150 milliarder kroner til å betale for utslippsjukset

  4. Porsche må tilbakekalle 30.000 dieselbiler

  5. Porsche vil ikke lage flere dieselbiler