Volkswagen-sjef om elbilsatsing: – Alt Tesla kan gjøre, kan vi overgå

Styreformann i Volkswagen, Herbert Diess, er sikker på at de vil parkere konkurrentene i elbil-kappløpet. 

FREMTIDEN ER ELEKTRISK: Styreformann i Volkswagen, Herbert Diess, forteller om konseptbilen I.D. Cross under en bilmesse i Shanghai i april. Innen 2025 skal selskapet være verdensledende på elbiler.
Publisert: Publisert:

Volkswagen ser for seg å være verdensledende på elbilsalg innen 2025. Etter dieselskandalen som rystet bilverden i 2015, har selskapet satset hardt på utviklingen av elbiler. De har kastet seg inn i det som har blitt en kamp om å erobre elbilverden.

Selskapet har uttalt at de har som mål å selge én million elbiler innen 2025. Det vil sette dem i direkte konkurranse med Tesla, som tidligere har sagt at de vil produsere en million biler innen 2020. I 2016 solgte Tesla under 80.000 biler, ifølge CNBC.

– Alt Tesla kan klare, kan vi overgå, sier Herbert Diess, styreleder i Volkswagen til avisen.

Han forteller at Volkswagen vil «hoppe bukk» over Teslas produksjon ved hjelp av deres produksjonsplattform, som gjør at de forskjellige VW-merkevarene har like deler, teknologi og monteringprouksjon.

– Skal stoppe Tesla

– Vi tar Tesla veldig seriøst. Men de kommer fra et høypris-segment, likevel er de på vei ned i pris. Vår ambisjon er å stoppe dem, og ta over dette markedet, sier Diess.

Han forklarer videre at de vil satse for fullt i volummarkedet, mens Tesla har slått seg opp i premiummarkedet.

Les også

Her er bilene som skal konkurrere med Tesla

– Vi er sikker på at vi blir markedsledende på elbilsalg, forteller styrelederen.

Sensommeren 2015 sprakk diesel-skandalen for Volkswagen. Da ble det kjent at dieselbiler produsert av Volkswagen hadde blitt installert med programvare som senket NOx-utslippene under utslippstester.

I slutten av april i år endte rettsoppgjøret mellom amerikanske myndigheter og Volkswagen med forlik. Ifølge nyhetsbyrået AP måtte selskapet punge ut 2,8 milliarder dollar etter skandalen.

Strategi

Sommeren 2016 la Volkswagen frem sin nye strategi for bilmarkedet. «Together – Strategie 2025» ble lansert som den største endringene siden selskapet ble startet i 1937. Volkswagen mente da at elbiler vil står for en fjerdedel av det globale bilmarkedet innen 2025.

Les også

Musk vil sende selvkjørende Teslaer på tvers av USA

Under en stor bilmesse i Shanghai i Kina i mai, presenterte blant andre Volkswagen sine versjoner av fremtidens elbiler.

– Det er en smarttelefon på hjul, og den skal naturligvis også kunne kjøre førerløst, sier Herbert Diess, styreformann i Volkswagen, som under bilmessen har de lovet å lansere en ny generasjon elbiler fra år 2020.

Les også

India planlegger gigantisk elbilløft

Les også

Elbilboom i leasingbransjen

Les også

Her er VWs Tesla-utfordrer

Publisert: