Golf på vei mot ny rekord

Fortsetter Volkswagen Golf med samme salgstakt ut året sletter den en 46 år gammel rekord.

ELEKTRISK MOTOR: Nordmenn digger Volkswagen Golf, ikke minst den elektriske versjonen.

Morten Abrahamsen
  • Morten Abrahamsen
Publisert:

I 1969 ble det registrert 16.706 nye Volkswagen Boble, det er det høyeste tallet for en enkelt modell i Norge. Den gangen var det en begrenset antall bilmodeller som var tilgjengelig her til lands. Det tallet kan bli slått i år, etter 46 år, av Volkswagen Golf.

– Dette året har vært veldig bra. Vi har levert over all forventning, sier Anita Svanes, informasjonssjef i Volkswagen, til E24.

(Saken fortsetter under bildet)

DEN GANG DA: Barn leker i veien på E18 i 1969, samme år bilen i bakgrunnen, en Volkswagen Boble, satt en salgrekord som fortsatt står.

Per Ervik

Etter åtte måneder har det blitt registrert 11.433 Golf, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken, noe som gjør at den hvert øyeblikk vil passere Ford Sierras tall fra rekordåret 1986. Da ble det totalt registrert 167.352 biler, det høyeste tallet noensinne, med Sierra som bestselger med 11.797 biler.

– Grunnen til at det blir er veldig bra år er at mange av modellene har truffet markedet godt. Med elektriske biler, som e-Golf og plug-in hybriden, og mange nyheter generelt. Og mer vil det bli, sier Svanes.

Golf større enn Toyota

SLAGSSUKSESS: Anita Svanes, informasjonssejf i Volkswagen, mener Golf er en så stor suksess fordi den er akseptert overalt.

Morten Abrahamsen

August-tallene for Golf var 1414, snittet per måned i 2015 er 1429 biler. Følger modellen samme tempo ut året vil den passere 17.000 registreringer, mer enn noen annen bilmodell har klart.

Svanes kan ikke kommentere hvor mange ordrer de har på Golf, eller noen av de andre modellene, grunnet restriksjoner fra Oslo Børs.

Til forskjell fra Bobla kommer Golf i en rekke forskjellige varianter, hvor det særlig er den elektriske som er motoren i salget med 6241 nye registreringer, mens den relativt ferske plug-in hybriden GTE står for 1325. I tillegg finnes den i flere forskjellige karosseriformer.

Mer bilstoff på E24 BIL

Faktisk er Golf så dominerende i markedet at det er registrert flere av den modellen, enn det samlede tallet for Norges nest største bilmerke, Toyota, som står med 11.078 biler etter åtte måneder.

Les også

Ingen oljebrems i bilsalget

Les også

Møller-gruppen: - Vårt beste år

Les også

Tesla er bestselger i Vest-Europa

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Største sommerappetitt på bil på 17 år

  2. Volkswagen har hatt rekordmange bestillinger etter dieselskandalen

  3. Så mange biler har gigantene laget

  4. Annonsørinnhold

  5. Knallsalg for Volkswagen før skandalen

  6. Bilsalget fortsetter å øke