Nå må også elbilistene betale bompenger i Hordaland

Det blir trolig slutt på gratiskjøring for elbiler i bomringer i Hordaland fra neste år.

Publisert:

Fylkesrådmannen i Hordaland går inn for at elbileiere skal betale halv pris i bomringene. Saken skal opp i utvalg for miljø og samferdsel onsdag. Alt tyder på at den går gjennom, melder NRK.

– Inntektene i bomringene er ikke høye nok slik de er i dag, forklarer fylkesdirektør for samferdsel, Håkon Rasmussen.

– Mange av våre bompengeavtaler er underfinansiert. Noe av dette skyldes at andelen elbiler er blitt stor. Samtidig har Stortinget vedtatt at elbiler kan betale inntil 50 prosent av en ferdig rabattert løsning, påpeker han.

Etter at nye ordninger er vedtatt av fylkeskommunen, skal de også behandles av den enkelte kommune der bomstasjonene står.

I september i år var 62 prosent av alle biler solgt i Hordaland elektriske, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Les også: Rekordhøyt salg av elbiler i september

I Oslo skal det innføres bompenger for elbiler i to omganger, i 2019 og 2020. Når det hele er innført vil prisen være 10 kroner i hver retning utenom rushtrafikken og 15 kroner i rushtrafikken.

Rekord

Rekordhøyt salg av elbiler i september

Totalt ble det registrert 4.802 nye personbiler med nullutslipp, åtte av dem hydrogenbiler, i Norge i september, ifølge ny statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

– Bilmarkedet i september var helt spesielt, det ble satt ny Norgesrekord og ny verdensrekord i salg av elbiler, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken i en pressemelding.

For første gang i historien sto elbilene i september for nesten halvparten av personbilsalget i en måned, ifølge ny statistikk fra opplysningsrådet.

Nye elbiler hadde en markedsandel på 45,3 prosent. Inkludert bruktimporten av nesten nye elbiler, ble andelen hele 47,7 prosent.

Les også

Elbil har bidratt til avgiftstap på 25 milliarder kroner til staten

Les også

EU går inn for skjerpet klimamål for biler

Les også

Rekordhøyt salg av elbiler i september

Publisert:

Her kan du lese mer om