Alphabets kvartalsrapport

Omsetningshopp for både Alphabet og Microsoft

Teknologikjempene Alphabet og Microsoft la etter stengetid tirsdag frem tallene sine for årets andre kvartal.

  • Sigrid Moe
Publisert:

Microsofts omsetning havnet på 46,2 milliarder dollar, opp 21 prosent fra samme periode i fjor.

Analytikerne forventet 44,1 milliarder dollar, opp om lag 16 prosent fra året før, ifølge FactSet, skriver Wall Street Journal.

Resultatet per aksje var på 2,17 dollar, opp 49 prosent fra samme kvartal for ett år siden. Det var forventet 1,92 dollar per aksje, ifølge Refinitiv, skriver CNBC.

Dette er det siste kvartalet i Microsofts regnskapsår.

– Resultatet viser at når vi jobber godt og møter kundenes behov på forskjellige måter, i store og voksende markeder, så genererer vi vekst, som vi ser i vår kommersielle sky, og i andre områder som gaming, sikkerhet og Linkedin, sa toppsjef Satya Nadella i en kommentar til kvartalsrapporten

Forrige kvartal

Også forrige kvartal slo it-giganten forventningene, med samlede inntekter på 41,71 milliarder dollar – en oppgang på 19 prosent.

Les på E24+

Tekgigantenes ustoppelige vekst: Dette spår analytikerne videre

Google-eier Alphabet la også frem sitt kvartalsresultat like etter stengetid. Deres annonseinntekter økte med 69 prosent fra året før, og havnet på 50,44 milliarder dollar.

Omsetningen havnet på 61,88 milliarder dollar, det er godt over forventningene på 56,16 milliarder, ifølge Refinitivs estimater. WSJ skrev at om selskapet oppnådde det analytikerne forventet, så ville det være selskapets største salgsvekst i andre kvartal på 14 år.

Youtube

Resultatet per aksje var på 27,26 dollar. Analytikerne forventet på forhånd at det ville være på 19,34 dollar per aksje.

Alphabet er for tiden involvert i minst fem konkurransesaker, og fikk i juli 500 millioner euro i bot fra franske myndigheter.

Selskapet eier også strømmetjenesten YouTube, som alene fikk inn 7 milliarder dollar i annonseinntekter i kvartalet. Det var en oppgang på 84 prosent sammenlignet med året før.

– I andre kvartal var det økende internett-aktivitet i mange deler av verden, og vi er stolt av at våre tjenester har hjulpet så mange forbrukere og bedrifter. Våre langsiktige investeringer i kunstig intelligens og Google Cloud hjelper oss med å forbedre alles digitale opplevelser, sier toppsjef Sundar Pichai i en kommentar til kvartalsresultatet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Alphabets kvartalsrapport
  2. Microsoft
  3. Alphabet

Flere artikler

  1. Kraftig sky-vekst for Google-eier Alphabet

  2. Alphabet dro inn 75,3 milliarder dollar i fjerde kvartal

  3. Google-eier Alphabet hopper etter tallslipp

  4. Opptur på Wall Street – kraftig fall for Paypal

  5. Blandet på Wall Street før Facebook resultater