Sony truer Twitter med søksmål

Filmselskapet Sony Pictures truer med søksmål hvis ikke Twitter fjerner materiale som er stjålet av hackere og spredt via nettstedet.

TATT AV PLAKATEN: Filmen The Interview ble stanset etter at hackere truet med terrorangrep.
Publisert: Publisert:

En gruppe som kaller seg «Guardians of Peace», «Fredens voktere» på norsk, har tatt æren for å ha hacket Sony Pictures (SPE) datasystem som hevn for at studioet ville gi ut filmen «The Interview», som gjør narr av Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Hackerne ødela flere filer i datanettverket og offentliggjorde blant annet pinlige eposter fra selskapets ledelse. Noe av materialet ble spredt via det sosiale nettstedet Twitter.

«SPE vil ikke ha noe annet valg enn å holde Twitter ansvarlig for kostnader og tap som kommer fra slik bruk og spredning på Twitter, [ ...] inkludert, men ikke begrenset til, kostnader og tap av verdien av opphavsrettsbeskyttet materiale og forretningshemmeligheter som er resultatet av Twitters handlinger», heter det i et brev fra Sony som er publisert på nettsiden scribd.com, skriver nyhetsbyrået AFP.

USA har sagt at Nord-Korea står bak hackingen av Sonys datanettverk.

Les også:

Internett forsvant i Nord-KoreaHackere forårsaket «store skader» på tysk stålverkTilspisset cyberkrig mellom USA og Nord-Korea

Publisert: