Baksaas trer ut av alle Telenor-styrer
Tidligere toppsjef forlater alle tre verv han har i Telenor-selskaper.
Mandag morgen meldte Telenor at telegiganten avslutter konsulentavtale med Baksaas. Styret i Telenor og Jon Fredrik Baksaas har blitt enige om å avslutte avtalen om at Baksaas skal fungere som strategisk rådgiver for Telenor.
Baksaas frasier seg også eventuell bonusutbetaling for 2015, står det i pressemeldingen fra Telenor. Han beholder imidlertid sin avtalefestede aksjetildeling under selskapets langsiktige incentivordning.
– Baksaas trer ut av alle styrer han sitter i, i Telenor-selskaper, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til E24.
Dette medfører at Baksaas går av som styreleder i Telenor Business Partner Invest, der han har vært styreleder siden august 2002, Telenor Mobile Holding, der han også har vært styreleder siden august 2002, og at han går av som styremedlem i Doorstep, som eies til 50/50 av Telenor og DNB.
Baksaas sluttet som konsernsjef i Telenor i august i år etter å ha hatt toppjobben i 13 år. Siden den gang har han fungert som rådgiver for Telenor.
E24 har også bedt Baksaas om å svare på hvilke konsekvenser utviklingen i Vimpelcom-saken vil få for vervene hans, men har foreløpig ikke fått noen kommentar.
Innrømmet å ha holdt tilbake informasjon
Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har innrømmet at informasjon har blitt holdt tilbake i Vimpelcom-saken, og vedgår at denne skulle ha blitt delt tidligere.
Han beklaget dette i et intervju med Dagens Næringsliv, og fortalte at han i ettertid ser at Telenor-ledelsen og styret skulle gått ut med informasjonen tidligere, men at de ikke innså betydningen av denne da han og styreleder Svein Aaser møtte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i januar.
Videre fortalte Baksaas at de heller ikke så at de kunne dele informasjonen, da den ble ansett som taushetsbelagt av utenlandske etterforskningsmyndigheter.
– I ettertid er det lett å se at vi burde ha delt dette, og også vurdert mulighet for å holde en lukket høring på enkelte punkter, sa han til avisen.
Vimpelcom-styremedlem
Baksaas har selv vært styremedlem i Vimpelcom, selskapet som er mistenkt for bestikkelser i forbindelse med kjøp av lisenser i Usbekistan.
BAKGRUNNSSAK: Dette er Vimpelcom-skandalen
Han gikk i 2010 inn i styret i Vimpelcom, men trakk seg med umiddelbar virkning i desember 2014, da nederlandske, sveitsiske og amerikanske etterforskere innledet etterforskning av selskapet.
Selskapet skal ha betalt store summer til selskapet Takilant, som igjen knyttes til den kontroversielle presidentdatteren Gulnara Karimova.