Ice-sjefen skal utfordre «de to store»:
Vil kjempe om massene

Ice-sjefen blar opp rundt 460 millioner kroner for å sikre seg lukrative bedriftskunder når TeliaSonera kjøper Tele2. Ice lover å kjempe mot Netcom og Telenor på alle fronter.

MÅ BARE BYGGE: Eivind Helgaker og Ice har sikret seg en buffet av mobilfrekvenser fra norske myndigheter og tilgang til infrastruktur hos TeliaSonera. Nå gjenstår bare oppbyggingen av Norges tredje 4G-nett.
Publisert: Publisert:

– Dette er en gledens dag, det er det ingen tvil om, sier Ice-sjef Eivind Helgaker til E24.

Han har nå sikret seg bedriftsoperatøren Network Norway fra Tele2, samt en avtale med TeliaSonera og Tele2 om å ta over infrastruktur, kunne leie seg inn i Netcoms nett for taletjenester, samt deling av mobilmaster.

Dette skjer i forbindelse med at TeliaSonera (som eier NetCom) ville kjøpe den norske virksomheten til Tele2. For å få lov til dette, krevde Konkurransetilsynet tiltak for å sikre konkurransen i det norske mobilmarkedet.

I en børsmelding skriver Tele2 at kjøpesummen TeliaSonera må ut med er nedjustert fra 5,1 til 4,5 milliarder svenske kroner på grunn av at Ice tar over Network Norway.

Ice-sjefen vil imidlertid ikke bekrefte summen på rundt 460 millioner norske kroner.

– Dette er en samlet pakke for oss med betingelser som gjør Ice til en veldig interessant aktør som kan utfordre duopolet (to aktører som er enerådende, red.anm.).

Les også

Tror fusjon gjør det dyrere å bruke mobilen

Bedrifter og massene

Ice-sjefen lover at han skal gi NetCom og Telenor en solid konkurranse i årene fremover, både i bedriftsmarkedet og til private.

Han forklarer at én av grunnene til at Ice ville kjøpe Network Norway var for å sikre seg deres kundebase i det lukrative bedriftsmarkedet.

– De 90.000 bedriftskundene de har er veldig attraktive. De har også en bedriftskultur som er lik vår egen, og de er vant til å være i en utfordrerposisjon, sier Helgaker.

Les også

Kunder raser på nett: Nå skal 100.000 kunder flyttes til Netcom hver uke

– Er det bedriftsmarkedet som blir Ice sin hovednisje?

– Med Network Norway har vi en overvekt av bedriftskunder. Det er et segment det tar tid å vokse i, men med disse på plass kan vi fokusere mer på andre segmenter også. Vi skal definitivt fokusere på massemarkedet også, sier Helgaker.

Han forsikrer om at NetCom og Telenor ikke vil få holde på uforstyrret i privatmarkedet.

For å virkelig kunne konkurrere med NetCom og Telenor mangler Ice fortsatt én ting: De tilbyr fortsatt ikke taletjenester. Det skal imidlertid endre seg.

Nå sikrer Ice seg nemlig tilgang til TeliaSoneras nett fra og med 1. mars. Dermed kan Ice selge bedriftsabonnement via Network Norway allerede med en gang.

Les også

Får grønt lys for å kjøpe Tele2

4G-satsning

Eivind Helgaker forteller at de planlegger å tilby tale fra Ice via Netcoms nett over sommeren.

– Tale vil komme i eget nett over jul.

– Vil dere klare å tilby den dekningen Telenor og NetCom skryter av i årene som kommer?

– Vi har den beste dekningen på data i Norge, og nå er vi midt i prosessen med å oppgradere til 4G, sier han til E24.

- Med de nye frekvensene, de gamle og ny infrastruktur er vi raskt i markedet med et rent datanett. I tillegg får vi nasjonal roaming med TeliaSonera (taletjenester, journ.anm.) og etter hvert tale i eget nett.

– Er kravet om samlokalisering og nettleie nok til at dere kan få bygget dere opp som en reell nasjonal konkurrent til de to store?

– Siden vi signerte med Tele2 har vi hatt god tid til å planlegge vårt nett, både med de basestasjonene vi har, og de vi kan ta over. Summen blir et veldig godt nett.

– Når skrur dere på 4G for kundene?

– Vi er nå i gang med utskiftningen av dagens utstyr. Det skal vi være ferdige med etter sommeren. De siste kundene vil få mobilt bredbånd innen den tid.

Tele2 holder pressekonferanse klokken 13.00, mens Ice har pressekonferanse klokken 14.00. E24 kommer tilbake med dekning fra begge arrangementene.

Les også

Neste år får Telenor og Netcom en skikkelig konkurrent å bryne seg på

Les også

Får grønt lys for å kjøpe Tele2

Les også

Tror fusjon gjør det dyrere å bruke mobilen

Publisert: