Over 41.000 har søkt om å få nettopplysninger slettet

Google opplever stor pågang fra europeere som vil slette opplysninger om seg selv.

SLETTEBOOM: I løpet av de fire første dagene Googles søknadsordning om sletting av digital informasjon var aktiv, mottok IT-giganten over 41.000 søknader.

Uwe Lein
  • John Thomas Aarø
Publisert:,

Det var fredag i forrige uke at IT-giganten opprettet et eget søknadsskjema for personer som vil slette digitale opplysninger.

Pågangen har ikke latt vente på seg.

IT-giganten mottok mer enn 41.000 søknader i løpet av de fire første dagene tjenesten var aktiv, skriver Financial Times. Det betyr at det i gjennomsnitt haglet inn syv søknader hvert minutt.

Et flertall av søknadene stammer fra tyskere og briter, skriver FT.

Les også

Nå kan du søke Google om å fjerne artikler om deg på nett

Det kan imidlertid ta litt tid før alle søknadene er ferdig behandlet. Google har tidligere opplyst at hver søknad vil behandles av mennesker, ikke algoritmer.

- Rett til å bli glemt

Saken som utløste at Google har lansert skjemaet, ble brakt til retten av en spansk mann som klaget over at et varsel om tvangssalg av hans gjenkjøpte bolig krenket hans privatliv - da det dukket opp på Googles søkeresultater.

Les også

EU sier Google-brukere har «rett til å bli glemt»

EU-domstolen behandlet saken, og slo tidligere denne måneden fast at brukere av søkemotorer på nettet har «rett til å bli glemt», dersom man oppfyller de nevnte kriteriene.

Kort sagt betyr dette at Google for hver søknad må vurdere om den uønskede informasjonen er relevant for offentligheten, eller om informasjonen er foreldet eller feil slik at enkeltpersonen ikke skal måtte leve med at den finnes i deres arkiv.

Les også

Apple lanserer nytt operativsystem

- Nytt og banebrytende

- Det er nytt og banebytende at Google skal ta slike avgjørelser, sa Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet, til E24 fredag.

- De kan i teorien få et massivt antall henvendelser?

- Ja, det kan de. Det er en stor oppgave. Jeg er veldig spent på hvordan dette vil bli. Det ligger virkelig enorme mengder informasjon om folk på nettet, så det kan bli virkelig mye å jobbe med, sa Thon.

Les også:

Facebook skal registrere lyden rundt degSå lett kan telefonen din bli «kidnappet»Google-sjefen får styreverv i netthandelsselskap

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nå kan du søke Google om å bli slettet fra nettet

  2. Nå har Google startet å slette søkeresultater i Europa

  3. Én har fått medhold i Google-klage

  4. Annonsørinnhold

  5. Nå kan du bli glemt også av Microsofts søkemotor

  6. Nå trer GDPR i kraft i Norge