Nytt selskap trekker seg fra Facebooks kryptosatsing

Publisert:

Reiseselskapet Booking Holdings, som blant annet eier Booking.com, trekker seg fra Facebooks satsing på kryptovalutaen Libra.

Det bekrefter selskapet overfor CNBC.

De føyer seg dermed i rekken av en rekke Facebook-partnere, inkludert Mastercard, Visa, Paypal og eBay, som den siste tiden har forlatt prosjektet.

Møtt med skepsis

Facebook la fram planene om Libra i juni, da med 28 partnere og ambisjoner om å øke dette til 100. Siden har flere regjeringer, norske Datatilsynet og Facebook-kritikere, gjort det klart at de er skeptiske til valutaen.

Mandag gjentar Libra Association, koalisjonen bak kryptovalutaen, at de fremdeles er fokusert på å gå videre med prosjektet, i en uttalelse til CNBC.

Facebooks Libra er et forsøk på å gjenoppfinne og forbedre bitcoin ti år etter at den ble lansert. Mens bitcoin-transaksjoner kan ta flere minutter å bekrefte og kan koste flere dollar, vil Libra kunne overføres på sekunder, til ubetydelige priser.

LES OGSÅ (+): Dette skiller Libra fra bitcoin

Må i høring

Men det har vært flere skjær i sjøen for nettgigantens satsing.

Forrige uke ble det kjent at Mark Zuckerberg, Facebook-sjefen, skal i en komitéhøring i Kongressen. Bakgrunnen for høringen er «en undersøkelse av Facebook og dens innvirkning på finansielle tjenester og boligsektoren».

Medlemmer av Huset skal ha presset på at Zuckerberg skulle vitne om Facebooks kryptovaluta.

– Mark ser frem til å vitne foran House Financial Services Comittee og svare på myndighetenes spørsmål, sa en talsperson for Facebook til CNBC.

Facebook har tidligere blitt bedt om å stoppe innføringen av kryptovalutaen i forkant av en høring i juli.

Sosiale medier-giganten planlegger å lansere Libra i 2020. Facebook har i overkant av 2,4 milliarder brukere verden over.

Libra Association skal møtes i Genève mandag

Les mer:

Paypal trekker seg fra Facebooks kryptosatsing Mastercard og Visa trekker seg fra Libra-koalisjon
Les også

Skepsis i fagmiljøet til Facebooks kryptovaluta

Publisert:
Gå til e24.no