Buzzfeed-rally etter AI-melding

Mediehuset skyter opp nesten 300 prosent etter kunngjørelsen om bruk av kunstig intelligens i innholdsproduksjonen. OpenAI, kjent for ChatGPT, skal stå for teknologien.

Medieselskapet Buzzfeed, legger en svak periode på børsen bak seg.
Publisert: Publisert:

Buzzfeed avsluttet uken med en todagersrally etter det torsdag ble kjent at «innhold inspirert av kunstig intelligens vil bli del av kjerneoperasjonen i selskapet». Det skal Buzzfeed-sjefen Jonah Peretti, skrevet i en intern melding, ifølge Bloomberg.

Han skal også ha skrevet at kunstig intelligens vil «åpne en ny tidsepoke for kreativitet» som skal hjelpe med å forbedre selskapets quiz-produksjon, og personalisere innholdet. Nyheten sendte Buzzfeed-aksjen opp hele 120 prosent torsdag, og oppturen har fortsatt fredag, og er opp nesten 80 prosent, like før klokken 21, norsk tid.

Buzzfeed skal gjennomføre dette i samarbeid med OpenAI, som er selskapet bak chatboten ChatGPT. Kunstig intelligens-verktøyet har fått stor oppmerksomhet etter den ble lansert i november, og vist seg å kunne levere A-besvarelser på eksamen.

Aksje-spranget har tjent aksjonærene godt, som har fått en stor verdiøkning på sine aksjer.

– ChatGPT kan ikke bare hjelpe deg til å bestå eksamen. Eierne i mediehuset Buzzfeed tjente 1,6 milliarder kroner i dag da aksjekursen steg med 120 prosent etter at selskapet opplyste at de skulle bruke roboten til å lage mer personlige quizer, skriver investeringsdirektør i Nordea, Robert Næss, på Twitter torsdag kveld.

Tidligere denne uken har Microsoft sagt de skal investere 10 milliarder dollar, om lag 98,8 milliarder kroner i OpenAI.

Ikke en strategi for å kutte ansatte

Peretti skrev videre i den interne meldingen at kunstig intelligens skal hjelpe ansatte til å bli mer effektive og kreative, og at det ikke er en strategi for å redusere antall ansatte, ifølge Wall Street Journal.

Tidligere på dagen torsdag ble det klart at mediehuset skal fortsette sitt partnerskap med Facebook-eier Meta, hvor de skal lage innhold for Meta med en verdi på nesten 10 millioner dollar, ifølge Bloomberg.

Buzzfeed-aksjen ble straffet på børsen i fjor, men har steget til en markedsverdi på hele 535 millioner dollar, men selv med den sterke oppturen, er aksjen fortsatt ned rundt 60 prosent siden børsdebuten i desember 2021.

Publisert: