Kjendis-hacker dømt til tre års fengsel etter bitcoinsvindel

En tenåring er i Florida dømt for å ha hacket Twitter-kontoene til Kim Kardashian, Joe Biden, Elon Musk og en rekke andre kjendiser og selskaper, for å svindle til seg penger.

HACKET: Både Joe Biden, Elon Musk og Kim Kardashian ble hacket under angrepet i fjor sommer. Nå er en person dømt for ugjerningen.
Hacker-trusselen
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

En sen julikveld i fjor kom det plutselig flere merkelige meldinger på Twitter-kontoene til kjente mennesker og selskaper. Kort tid senere ble det kjent at kontoene var hacket.

Nå er en 18 år gammel mann dømt til tre år i ungdomsfengsel etter ugjerningen. Han sa seg i retten skyldig på alle de 30 tiltalepunktene, ifølge New York Times.

Den dømte tenåringen har også gått med på å ikke bruke datamaskiner uten tillatelse eller rådgivning fra myndighetene.

Blant kontoene som ble hacket var tidligere president Barack Obama, daværende presidentkandidat Joe Biden, kjendisen Kim Kardashian og milliardærene Elon Musk, Bill Gates og Jeff Bezos. I tillegg ble kontoene til blant annet Apple og Uber hacket.

Les også

Twitter utsatt for «koordinert angrep»: Fikk tilgang til kontoene til politikere og mediemoguler

Forsøk på svindel

På kontoene deres ble det postet meldinger som lovet at dem som satte en viss sum penger inn på en bitcoin-lommebok, ville få det dobbelte tilbake.

«Alle ber meg om å gi tilbake, og nå har tiden kommet. Jeg dobler alle innskudd sendt til min BTC-adresse de neste 30 minuttene. Du sender 1.000 dollar, jeg sender 2.000 dollar tilbake», sto det på meldingen som ble postet på kontoen til Microsoft-gründer Bill Gates.

Slik så meldingen ut på Twitterkontoen til Bill Gates.

Twitter uttalte tidlig at hackerne hadde fått tilgang til verktøyer som bare var tilgjengelig for deres interne brukerstøtteteam, for å angripe totalt 130 kontoer. Av disse klarte hackerne å komme seg inn på 45 kontoer, hvor det ble sendt meldinger fra.

Avisen Washington Post omtalte hendelsen som et av de «mest prominente sikkerhetsbruddene» som har skjedd på sosiale medier.

Les også

Twitter bekrefter at ansatte ble manipulert

Har levert tilbake bitcoin

Selv om alle meldingene ble slettet kort tid etter de ble publisert, klarte svindelmeldingen å samle inn 117.000 dollar fra ulike personer før forsøket ble stoppet, ifølge Wall Street Journal.

«Ingen bitcoin ble levert tilbake som lovet til disse fornærmede», sa Darrel Dirks ved statsadvokatens kontor i Florida under rettshøringen denne uken, ifølge NYT.

Etter pågripelsen ga 18 åringen fra seg alle bitcoin han eide til politimyndighetene. Disse vil nå bli brukt til å betale tilbake de som ble svindlet i hackerangrepet.

I tillegg til 18-åringen er to andre personer siktet for å ha vært delaktig i gjennomføringen av hackerangrepet. Sakene knyttet til disse personene er fortsatt ikke kommet opp for retten.

Twitter har ikke ønsket å kommentere dommen, overfor New York Times.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Hacker-trusselen
 2. Kanye West
 3. Barack Obama
 4. Jeff Bezos
 5. Bill Gates
 6. Hacker
 7. Sosiale medier

Flere artikler

 1. Medier: Krever over 400 millioner av Apple etter hackerangrep

 2. Bitcoin stiger igjen etter ny helomvending fra Elon Musk

 3. Hackere returnerer nesten halvparten av 5,4 milliarder kroner i stjålet kryptovaluta

 4. Kraftig bitcoin-fall: Har visket ut all oppgangen siden Tesla varslet kjøp i februar

 5. Musks kryptofavoritt hopper kraftig etter ny melding på Twitter