Omstridt taxiapp utlyser tre stillinger i Oslo

Uber søker Oslo-sjefer, selv om tjenesten ikke ennå er lovlig i Norge.

DROSJETJENESTE: Gjennom applikasjonen Uber kan man bestille drosjeturer fra privatpersoner flere steder i verden.
Publisert:

Selskapet bak Uber har utlyst tre stillinger i Oslo, via det digitale nettverket LinkedIn.

De søker en Oslo-sjef, en markedssjef og en logistikksjef.

Nytt transportsystem

Stillingene ble utlyst for tre dager siden.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken i Norge.

Les også

- Vi må ha streng kontroll med taxinæringen

I stillingsteksten til Oslo-sjefen står det at personen skal rulle ut et nytt transportsystem.

- Du skal finne byens transport-puls, og identifisere nye måter å få flere til å oppleve Uber på, skriver de i stillingsannonsen til markedssjefen.

Forbudt i Tyskland

Taxi-appen, som gjør det mulig å bestille drosjeturer fra private sjåfører, har blitt mottatt med både jubel og demonstrasjoner rundt om i verden.

- Vi kan ikke kommentere spesifikke planer om utviding, men både sjåfører og passasjerer har fortalt at de ønsker å finne Uber over alt, skriver Neil Godon-Henderson ved Uber i en e-post til E24.

Styreleder Knut Thomassen i Norges Taxiforbund sier til E24 at han ikke har hørt noe om at Uber utlyser stillinger i Norge.

- Lovverket er tydelig. De må ha løyver for å kjøre taxi i Norge, og det er regulering av antall løyver. De landene de opererer i har annet lovverk enn her, sier Thomassen.

Selskapet har sjåfører i 200 byer verden over, men har foreløpig ikke startet opp i Norge. Det har tidligere blitt kjent at selskapet engasjerte First House for å komme inn på det norske markedet.

Løyveordning var årsaken til at selskapet ble forbudt i Tyskland.

Der har myndighetene varslet at de vil gi selskapet bøter hver gang de operer innenfor landets grenser.

Les også

Taxiforbundet om apputfordrerne: - Vi kan ikke bare sitte stille

Demonstrasjoner

I London tok blant annet flere tusen drosjesjåfører til gatene i sommer i protest mot appen, mens Facebook vurderer å samarbeide med selskapet.

Ansatte i selskapet i USA har fortalt at de føler seg utnyttet av selskapet.

Ifølge tidligere ansatte i selskapet ble de lovet å få beholde 80 prosent av inntektene per drosjetur selv i tillegg til lønninger på opptil 94.000 dollar eller om lag 564.000 kroner per år.

Uber avviser at de ansatte blir utnyttet eller løyet til.

I Norge har en annen tjeneste, Haxi, etablert en lignende skysstjeneste. Forskjellen er at passasjeren der ikke skal betale sjåførene for mer enn drivstoff og slitasje.

Les også:

Forbrukerrådet om taxi-utfordrerne: - Om du betaler svart, er du fritt vilt som forbrukerHaxi-gründeren: - Hvis politiet mener at det vi gjør er ulovlig, så er det bare å ta kontaktUber-ansatte føler seg utnyttetForbyr omstridt taxi-app i hele TysklandUber tilbyr studenter flyttehjelp- Facebook vurderer samarbeid med Uber

Publisert:

Her kan du lese mer om