- Blir deilig å slippe Java-maset

Bankkundene gleder seg til å få slippe Java.

GLEDER SEG: Norske bankkunder gleder seg til å slippe Java når de logger seg inn i nettbanken. -Noe alle har slitt med, mener vennegjengen (fra venstre) Sverre, Pernille, Madeleine og Nikolai.

Cecilie Storbråten Gjendem, E24
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:,

Midt i et stappfullt Karl Johan sitter vennegjengen Madeleine, Nikolai, Sverre og Pernille. De er alle i tyveårene og hyppige brukere av nettbank, men et program setter stadig kjepper i hjulene for vennegjengen, nemlig Java. Det vil nå snart endre seg.

- Nettbanken fungerer aldri ordentlig på grunn av Java. Enten er det oppdateringer eller andre problemer som hindrer innlogging. Jeg gleder meg veldig til de nye Java-fri løsningene, sier Madeleine Skog (21).

Hun er selv DNB-kunde og forteller at hun flere ganger har måttet bytte pc for å komme seg inn i nettbanken.

- Jeg har fått med meg at de nye løsningene skal være på plass i november og det blir utrolig deilig å slippe Java-maset, sier Skog til E24.

Les også

Nå blir det kappløp blant bankene om å kvitte seg med Java

Bruker bare mobil

Nærmere 70 prosent av alle bankkunder i Norge benytter seg av BankID når de logger seg inn i nettbanken. Til nå har denne løsningen vært drevet av det problemforfulgte programmet Java.

Natt til onsdag lanserte Posten «digipost», som første i rekken av selskaper som nå satser på Java-fri innlogging. Alle de største bankene satser nå på å fjerne Java i løpet av høsten. Danske Bank blir sistemann ut med lansering på nyåret.

- Jeg bruker nesten aldri nettbanken lenger på grunn av innloggingsproblemer. Det virker som Java tilpasset seg en nettleser for lenge siden og glemte å følge med i de teknologiske utviklingene, sier Nikolai Løyning (27).

Både han og kompisen Sverre Wimberg Størseth (23) har nesten gitt opp på bruk av nettbank som følge av problemer med Java.

- Det er rett og slett ikke verdt det når en slipper unna Java ved å bruke mobilbank, sier Størseth til E24.

Les også

BankID 2.0 uten Java lansert i natt

STRESS: Cathrine Sandmæl synes det er veldig irriterende med DNBs nettbank er Java-innloggingen.

Cecilie Storbråten Gjendem, E24

Spesielt problematisk med Apple

Apples nettleser «Safari» har ofte problemer med å åpne Java, og Apple-brukere må gjerne benytte seg av andre nettlesere når de skal inn i nettbanken.

- Det blir utrolig deilig å slippe Java. Spesielt når jeg bruker Mac sliter jeg med å få nettbanken til å fungere, sier Cathrine Sandmæl (23) til E24.

Hun tror svært få vil savne Java når de nye løsningene kommer på plass i løpet av de neste månedene.

- Jeg tror dette er et problem alle bankkunder har hatt og som alle vil bli veldig glad for å bli kvitt, sier Sandmæl.

Kun noen uker

Nordea og Sparebanken1 er de bankene som lanserer de nye Java-fri løsningene først, tett etterfulgt av DNB.

- Denne løsningen tror vi er viktig for mange av våre kunder og da mener vi det er riktig å sette fokus på å lansere den så raskt som mulig, sier kommunikasjonssjef Unni Strømstad i Nordea til E24.

- Vi har lyttet til kundene og laget en løsning som ikke krever Java, sier leder Odd Erling Håberget i BankID Norge AS, som har utviklet den nye løsningen i en pressemelding.

Les også:

Nå blir det kappløp blant bankene om å kvitte seg med JavaBankID 2.0 uten Java lansert i nattDNB-sjefen varsler betalings-revolusjon innen tre årSparebank 1 advarer mot å oppgradere iPhoneJava-fri nettbankløsning blir klar denne måneden

Her kan du lese mer om

  1. DNB
  2. Nordea
  3. SpareBank 1 SMN

Flere artikler

  1. Nordea: - Vi satser på å være først

  2. Disse bankene tilbyr nå Java-fri nettbank

  3. BankID 2.0 uten Java lansert i natt

  4. Annonsørinnhold

  5. Nå stenger de nettbanken – igjen

  6. BankID på mobil nede for Telia-kunder