Reddit slipper egen nettavis

En mindre redaksjon vil skrive nettsaker basert på de mest populære sakene hos Reddit.

REDDIT VIL SKRIVE OM REDDIT: Reddit er svært populær for sin brukerstyrte nyhetsstrøm. Nå lanserer det sosiale nettverket en nettavis.
Publisert:

Reddit er et sosialt nettverk, hvor brukerne kan legge ut lenker til internettartikler og avgjøre populariteten ved å stemme artiklene opp eller ned.

Tirsdag vil USAs ellevte mest populære nettside lansere nyhetstjenesten Upvoted, ifølge en rekke amerikanske medier, blant annet Wired.

Til tross for navnet Upvoted, vil det imidlertid hverken være mulig å påvirke artiklenes popularitet ved å stemme eller kommentere sakene.

Les også

Reddit og Twitter går til krig mot «hevnporno»

Vil intervjue brukere

Det nye initiativet er et forsøk på å introdusere Reddit-universet for nye brukere, og ta en større bit av inntektskaken de mest populære Reddit-sakene genererer.

Reddit er nemlig gått lei av at en rekke nettaviser tar utgangspunkt i Reddits mest populære saker til produksjon av eget stoff, uten å kreditere Reddit-brukerne, forteller redaksjonsleder i Upvoted, Vicky Chang.

– I stedet for å fortelle historien, tar dessverre noen medier brukernes innhold og presenterer det som sitt eget. De vil ikke fortelle bakgrunnshistorien til vårt nettsamfunn, sier Chang til Wired, og legger til at oppmerksomheten i Upvoteds nyhetsartikler skal vies Reddit-brukerne.

En lite redaksjon på ti personer vil plukke ut de mest populære sakene hos Reddit, og skrive en mer utfyllende nyhetsartikkel basert på den originale Reddit-saken, ifølge the Verge.

Les også

Mannen bak pop-up-reklamen: – Unnskyld!

Nyhetsartiklene vil være mer utfyllende enn den originale Reddit-saken, med et intervju av den aktuelle Reddit-brukeren bak saken. Redaksjonen vil også foreta faktasjekk av informasjonen som fremgår av Reddit-saken.

Dropper popup-annonser

Nettavisen vil fullstendig droppe tradisjonelle annonser til fordel for egenprodusert betalt innhold av eksterne aktører med kommersielle interesser, såkalt innholdsmarkedsføring (eng. content marketing).

Dermed vil den lille redaksjonen både produsere nyhetsartikler, og kommersielt innhold.

Les også

Dette får verdens rikeste til å føle seg dum

Les også

I morgen kan du sove «litt» lenger

Les også

IT-gigantene satser knallhardt på mobilannonser

Publisert:

Her kan du lese mer om