WSJ: Volkswagen ville ta Tesla av børs

Bilgiganten Volkswagen skal ha vært interessert i å være med å ta Tesla av børs, men fikk en kald skulder av Elon Musk, ifølge Wall Street Journal.

Foto: Brendan Smialowski AFP
  • E24
Publisert:

Midt i kampen for å klare å finne investorer som ville hjelpe ham å ta Tesla privat fikk Elon Musk følgende beskjed fra bankene han jobbet med: Volkswagen kan være interessert i skyte inn pengene.

Ifølge Wall Street Journal var det tungen på vektskålen da Elon Musk gjorde helomvending i helgen. Det var bedre å tape ansikt, enn å la en av de største konkurrentene få større kontroll over selskapet han har bygget opp.

– Han var veldig mistenksom til å la et konkurrerende bilselskap komme inn, og trodde de ville sole seg i glansen fra Tesla, skriver Wall Street Journal.

Les på E24+

Derfor kollapset Elon Musks plan om å ta Tesla av børs

Et utkjøp betydde også at Musk måtte vinke adjø til småaksjonærene, nettopp de menneskene som hele tiden har hatt blind tro på Musk som leder.

Interessen fra Volkswagen kommer parallelt med at selskapet legger store elektriske planer. Innen 2025 skal de lansere 80 nye elbiler, og samtlige varemerker skal tilby elbiler.

Helomvending

Fredag varslet Musk at han likevel ikke vil ta bilprodusenten av børs.

Musk skapte sjokkbølger da han tidligere denne måneden skrev på Twitter at han vurderte en børsexit, og hadde finansieringen på plass.

Likevel ble han og Tesla-styret enige om å skrote planen, og forbli børsnotert under et møte torsdag, ifølge et blogginnlegg fra Tesla-sjefen.

På det høyeste ble aksjen solgt for 379,5 dollar i etterkant av Musks Twitter-melding, og var 7. august opp over 11 prosent.

Tidligere samme måned steg aksjen mye etter optimisme om snarlig lønnsomhet, Kina-ekspansjon, samt unnskyldninger fra Musk som hadde vært uhøflig mot flere av analytikerne under gjennomgangen av første kvartal.

Nå, etter de siste dagers rabalder, er derimot oppturen etter kvartalsrapporten så å si borte.

Børsverdien som steg kraftig etter Twitter-meldingen er for lengst vasket bort.

Les også

Tesla får børsjuling 

Les også

Musk gir opp å ta Tesla av børs

Her kan du lese mer om

  1. Tesla Motors
  2. Volkswagen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Tesla får børsjuling 

  2. Tidligere GM-topp: Tesla er på vei mot kirkegården

  3. Oljefondet kan bli værende i Tesla til tross for børsexit

  4. Annonsørinnhold

  5. JP Morgan tror ikke på Musks finansiering: Tesla-aksjen hentet seg inn etter kraftig fall

  6. – Et«atomangrep» på shortselgere