Toppsjefen i TDC går av etter oppkjøpet

Pernille Erenbjerg blir i jobben ut året for å sikre overgangen til nye eiere, men så takker hun for seg.

Avtroppende konsernsjef Pernille Erenbjerg i danske TDC
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Det danske telekonsernet TDC melder at et nytt styre nå er utpekt etter at det ble avholdt en ekstraordinær generalforsamling. I tillegg melder selskapet at konsernsjef Pernille Erenbjerg vil trekke seg når oppkjøpsprosessen er ferdig.

Det skjer etter at det i februar ble det kjent at et konsortium som består av australske Macquarie og tre danske pensjonsfond la inn bud på selskapet. I april ble det klart at de hadde fått aksept fra aksjonærer med tilsvarende 87,4 prosent av aksjene i selskapet.

Budet var på 50,25 danske kroner, noe verdsetter selskapet til 40,80 milliarder danske kroner, eller 52,6 milliarder norske kroner.

Pernille Erenbjerg blir i jobben ut året for å sikre overgangen til nye eiere. Hun har vært toppsjef siden slutten av 2015, og selskapet skriver at det under hennes ledelse har gått fra tosifret prosentfall i driftsresultatet (EBITDA) til å vokse igjen.

– Ettersom våre nye eiere snart vil iverksette en ny og ambisiøs strategi om å dele selskapet, følger jeg at det er et riktig tidspunkt for meg å tre av og starte prosessen med å overlate stafettpinnen til noen andre. Jeg har en sterk pliktfølelse om å sikre at selskapet gjennomgår den neste omstillingsfasen på best mulig måte, og jeg har derfor blitt enig med det nye styret om å forbli konsernsjef i en overgangsfase, sier Erenbjerg selv.

Droppet Viasat-fusjon

TDC havnet i vinter midt i et oppkjøpsdrama, etter at Telia først ville kjøpe selskapet, før MTG kom på banen med en fusjon. TDC droppet deretter fusjonsplanene med Viasat- og P4-eier MTG etter at konsortiet kom på banen med sitt bud.

Selv om Telia ikke fikk tak i TDC, spekuleres det i bransjen om at de nye eierne kan komme til å dele opp TDC slik at Telia eventuelt kan få kjøpt hele eller deler av den norske virksomheten til TDC og Get. Telia har selv sagt at de ønsker å sikre seg en posisjon i det norske bredbåndsmarkedet, men selskapet tapte nylig kampen om å få kjøpe Broadnet.

Mike Parton er valgt som midlertidig styreleder. Han er avtroppende styreleder i Tele2.

Les også

Danske pensjonskasser vil kjøpe GET-eier

Les også

Vil trekke seg fra nordisk gigantfusjon

Les også

Telia drømmer fortsatt om norsk bredbånd

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Telekom

Flere artikler

  1. Telia blar opp milliarder for norsk bredbånd

  2. Telia drømmer fortsatt om norsk bredbånd

  3. EQT vil lage nordeuropeisk fiberkjempe

  4. Telia-konsernet skuffer, men i Norge er det full gass

  5. – Folk bør jo kunne skru ned parabolen fra hyttetaket