Toppsjefen i TDC går av etter oppkjøpet

Pernille Erenbjerg blir i jobben ut året for å sikre overgangen til nye eiere, men så takker hun for seg.

Avtroppende konsernsjef Pernille Erenbjerg i danske TDC
Publisert:

Det danske telekonsernet TDC melder at et nytt styre nå er utpekt etter at det ble avholdt en ekstraordinær generalforsamling. I tillegg melder selskapet at konsernsjef Pernille Erenbjerg vil trekke seg når oppkjøpsprosessen er ferdig.

Det skjer etter at det i februar ble det kjent at et konsortium som består av australske Macquarie og tre danske pensjonsfond la inn bud på selskapet. I april ble det klart at de hadde fått aksept fra aksjonærer med tilsvarende 87,4 prosent av aksjene i selskapet.

Budet var på 50,25 danske kroner, noe verdsetter selskapet til 40,80 milliarder danske kroner, eller 52,6 milliarder norske kroner.

Pernille Erenbjerg blir i jobben ut året for å sikre overgangen til nye eiere. Hun har vært toppsjef siden slutten av 2015, og selskapet skriver at det under hennes ledelse har gått fra tosifret prosentfall i driftsresultatet (EBITDA) til å vokse igjen.

– Ettersom våre nye eiere snart vil iverksette en ny og ambisiøs strategi om å dele selskapet, følger jeg at det er et riktig tidspunkt for meg å tre av og starte prosessen med å overlate stafettpinnen til noen andre. Jeg har en sterk pliktfølelse om å sikre at selskapet gjennomgår den neste omstillingsfasen på best mulig måte, og jeg har derfor blitt enig med det nye styret om å forbli konsernsjef i en overgangsfase, sier Erenbjerg selv.

Droppet Viasat-fusjon

TDC havnet i vinter midt i et oppkjøpsdrama, etter at Telia først ville kjøpe selskapet, før MTG kom på banen med en fusjon. TDC droppet deretter fusjonsplanene med Viasat- og P4-eier MTG etter at konsortiet kom på banen med sitt bud.

Selv om Telia ikke fikk tak i TDC, spekuleres det i bransjen om at de nye eierne kan komme til å dele opp TDC slik at Telia eventuelt kan få kjøpt hele eller deler av den norske virksomheten til TDC og Get. Telia har selv sagt at de ønsker å sikre seg en posisjon i det norske bredbåndsmarkedet, men selskapet tapte nylig kampen om å få kjøpe Broadnet.

Mike Parton er valgt som midlertidig styreleder. Han er avtroppende styreleder i Tele2.

Les også

Danske pensjonskasser vil kjøpe GET-eier

Les også

Vil trekke seg fra nordisk gigantfusjon

Les også

Telia drømmer fortsatt om norsk bredbånd

Publisert:

Her kan du lese mer om