Mercedes øker mest, men BMW er størst

Mercedes-Benz har aldri solgt så mange biler som i september.

BYGGER SOM ALDRI FØR: Mercedes-Benz har hatt sin beste måned noensinne. Her fra produksjonen av S-Klasse på fabrikken i Sindelfingen.
Publisert: Publisert:

Mercedes-Benz melder at de har hatt sitt beste kvartal noensinne. Det tyske bilmerket hadde en vekst på nær 12 prosent fra samme periode i fjor.

- Vi har aldri solgt så mange Mercedes-kjøretøy som vi gjorde i september, sier Ola Källenius, styremedlem Mercedes-Benz, i en pressemelding.

Forrige måned solgte de 162.746 biler, uten Smart. Dette er også første gang de passerer 160.000 biler på en måned. Så langt i år har de levert 1.195.156. biler, som er ny rekord for tidsrommet og en økning på 12,5 prosent.

Mer bilstoff på E24 BIL

Av de tre tyske premiummerkene BMW, Audi og Mercedes, er det likevel BMW som er størst, selv om veksten deres er noe lavere. Så langt i år er leveringene ni prosent høyere enn i fjor, med 1.319.492 biler.

- Som i de tre kvartalene totalt, hadde vi en rekord-september, med vekst i Europa, Asia og Amerika, sier Ian Roberston. styremedlem i BMWs salgs- og markedsavdeling, i en pressemelding.

- Flere milepæler

LETT: En karbondørramme til BMW i8 flyttes av arbeidere på fabrikken i Landshut.

I september solgte de 167.584 biler, seks prosent mer enn samme tid i fjor. Robertson sier at det er visse markeder som har vært tunge, men trekker frem at deres nye i-serie har startet bra.

- BMW i kan feire flere milepæler denne måneden. Over 10.000 i3 har blitt levert til kunder så langt i år og 341 i8-kunder har fått sine biler siden leveringene begynte i sommer, sier Robertson.

Audi er nesten like store som BMW, med 1.298.650 biler etter tre kvartaler. Det er nøyaktig ti prosent mer enn i fjor.

Leveringene i september var på 159.950, noe som gjør det til den 57. måneden på rad med vekst for merket.

Samme rekkefølge i Norge

- Med rett under 1,3 millioner leverte biler på ni måneder, har vi satt en ny bestenotering, sier Luca de Meo, styremedlem i Audis salgs- og markedsavdeling i en pressemelding.

De Meo er særlig fornøyd med deres prestasjoner i Nord-Amerika.

- Vi har som mål og for første gang levere over 200.000 biler i til kunder i USA, Canada og Mexico.

Rekkefølgen er lik i Norge, hvor særlig BMW har hatt et sterkt år. De er nå Norges tredje største personbilmerke, med 7310 registrerte, nye biler i år. Det er en økning på hele 39 prosent fra i fjor. Audi ligger totalt på åttende plass med 5351 biler, en nedgang på ni prosent. Mercedes-Benz øker med to prosent og plasserer seg på 11. plass i merkestatistikken med 4580.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no