Lexus erstatter sin største Europa-SUV

I Norge tror man på salg av 200 biler av den nye modellen neste år.

DESIGN: Lexus fortsetter å bruke sitt nye designspråk, som i hvert fall skiller seg ut.
Publisert:

På bilutstillingen i Frankfurt som åpner 15. september, viser Lexus neste generasjon RX 450h. Dette blir Europa-premieren, den ble vist i USA tidligere i år.

Dagens utgave har vært på veien siden 2008, og fikk en «face-lift» i 2012, hvor den blant fikk fronten til de moderne Lexus-modellene, den såkalte «spindelgrillen».

Mer bilstoff på E24 BIL

Den nye generasjonen tar dette videre og bilen får enda skarpere kanter, som vist med NX 300h. Motoren blir en helt ny 3,5 liters V6-bensinhybrid på 313 hestekrefter. Forbruket er oppgitt til 0,52 liter og CO2-utslippet skal være 120 gram per kilometer ifølge pressemeldingen.

Mot slutten av året

Den kommer med en 12,3 tommers multifunksjonsskjerm på, 360 graders panoramakamera, elektrisk bakluke med smartåpning og trådløs lader for mobiltelefon.

Jan Christian Holm, daglig leder i Lexus Norge forteller i en e-post til E24 at de har solgt 581 biler av dagens utgave siden den kom i midten av 2009.

– For 2016 er salgsmålet cirka 200 biler av den nye modellen.

Prisen på dagens utgave starter på rett under 900.000, prisen på den nye er ikke klar. Produksjonsstart er i slutten av denne måneden og de første bilene kommer hit mot slutten av året.

Les også

Lexus lokker med hoverboard à la «Back to the Future» i ny video

Les også

Lexus-eiere mest fornøyde

Les også

Har tidoblet salget på fem år

Publisert: