Leaf til en kvart million

Den helelektriske Nissan Leaf lanseres i Norge til høsten. Nå er prisen klar.

PRISET: Nissans helelektriske, kompakte familiebil, har fått norsk pris.
Publisert: Publisert:

Nissan Leaf blir den første helelektriske, kompakte familiebilen på markedet når den lanseres her til høsten.

Med suksessen til Mitsubishi i-MiEV, som siden lanseringen ved nyttår har solgt i 545 eksemplarer og er med det en bestselger i sin småbilklasse, er det klart at det er et bra markedet for elektriske biler. I hvert fall om de har brukbart med plass og komfort.

1,2 kroner per mil

I tillegg er naturligvis pris en viktig faktor. i-MiEv koster 240.000. Den noe større Nissan Leaf har nå fått sin norske pris, den blir på 255.000 kroner.

Batteriet i Leaf kommer med en fem års, eventuelt 100.000 kilometer, garanti. Nissan sier at driftskostnadene i Norge anslås til å bli mindre enn 12 kroner per ti mil.

Norsk versjon

- Vi er sikre på at Nissan Leaf, med sin praktiske familiestørrelse, null utslipp og svært lave driftskostnader, vil appellere til kundene i Norge, slik som den har appellert til mange tusen andre kunder rundt om i verden, sier Guillaume Cartier, administrerende direktør i Nissan Nordic Europe, i pressemeldingen.

Rekkevidden er opptil 175 kilometer per ladning. Den norske versjonen vil få oppvarmete forseter, bakseter, speil og ratt, i tillegg til batterivarmesystem.

De første bilene har forventet levering mot slutten av året.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no