Miljøsuperbiler på vei til Norge

Nå kommer det flere supersportsbiler som har en eller annen form for elektrisk drivlinje. De er dyre, men det er i liten grad på grunn av de norske bilavgiftene.

MEGARASK: Porsche 918 Spyder rundet nylig Nürburgring raskere enn noen annen produksjonsmodell har gjort.
Publisert: Publisert:

Mange av de store sportsbilprodusentene kommer om kort tid med biler som benytter seg av helt eller delvis elektriske drivlinjer. Mercedes-Benz har sin SLS AMG Electric, som er helelektrisk.

Det er allerede kjent at Petter Stordalen har skaffet seg en, og Christoffer Nøkleby, hos importøren Bertel O. Steen, bekrefter overfor E24 at det per i dag finnes ytterligere én i Norge.

ELRAKETT: Mercedes Benz SLS AMG Electric Drive har en elektrisk motor som yter 751 hestekrefter, rekkevidden er 25 mil.

I og med at dette er en elbil, er den fritatt for bilavgifter og moms, men prisen er fortsatt ganske høy. Den starter på 2.850.000 i Norge. Rekkevidden er ikke helt på Tesla-nivå, men 25 mil er mer enn de fleste andre elbiler på markedet.

Raskest rundt ringen

Porsche har valgt å gå for en hybrid-løsning på sin kommende superbil, 918 Spyder. I tillegg til en bensinmotor som yter 608 hestekrefter, har den to elektriske, som er montert direkte på henholdsvis for- og bakaksling. El-motorene har en samlet effekt på 286 hestekrefter.

- Vi jobber med noen kunder som ønsker seg en 918 Spyder, sier Petter Søndergaard, salgsansvarlig for nye biler i Porsche Center Oslo, til E24.

Les også: El-bil topper norsk registreringsstatistikk

Bilen skal produseres i 918 eksemplarer og satte nylig rekord for produksjonbiler rundt Nürburgring med 6 minutter og 57 sekunder.

- Den første bilen produseres rett før jul. De vi jobber med, har produksjon til neste høst.

Lite avgifter

TEAM: Porsche sitt 918 Spyder-team etter rekordrunden på Nürburgring.

Porsche 918 er en svært dyr bil, «grunnmodellen» koster 7.423.000, mens den også er tilgjengelig i en såkalt Weissach-versjon til 8.039.000.

- Det som er morsomt, er at dette ikke er en bil med 50 prosent avgifter. På den vanlige versjonen er 705.973 kroner bilavgifter. Dette gjør også at det er mulig å videreselge dem til utlandet etterhvert.

Mer bilstoff på E24 BIL

Grunnen til den prosentvis lave avgiften er at de to elmotorene ikke er med i regnskapet, og at den slipper ut mellom 70 og 80 gram CO2 per kilometer. Det gjør at den faktisk har et fradrag i avgiftene på dette punktet med mellom 25.000 og 32.000 kroner.

Søndergaard understreker at de ennå ikke har undertegnet noen kontrakter, men at han er helt sikker på at det kommer flere 918 Spyder til Norge.

I tillegg til 918 Spyder kommer Ferrari med sin vri på hybridsupersportsbilen, med La Ferrari. Det gjør også Britiske McLaren som snart er klare med modellen P1.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no