Du må betale på iPad

iPad blir høstens store satsingsområde for norske mediehus. Løsningene er forskjellige, men alle er enige om en ting: Brukerne skal betale for innholdet.

SATSING: Sjef for VG-Mobil, Tor Jacobsen (t.v.) og ansvarlig redaktør for VG Mulitimedia, Espen Egil Hansen, bygger i disse dager opp en egen iPad-redaksjon.
Publisert:

- Vi har samlet over 100 norske aviser i et leserbrett-prosjekt.

Avissamarbeid

Alle sammen har meldt tilbake at innhold på iPad og andre leserbrett vil man ha betalt for, sier Geir Engen, fagsjef for digitale medier i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) til VG.

MBL har i samarbeid med aviser som Aftenposten, Dagens Næringsliv, Budstikka, Nationen, Nordlys og Drammens Tidende utviklet et standard opplegg, nærmest en mal, som i korte trekk går ut på at avissidene avfotograferes slik de fremstår på papir og gjøres tilgjengelig på iPad.

- Vi er i en tidlig fase og det vil bli utviklet ulike alternativer, sier Geir Engen,

Ipad-redaksjon

Mediehuset VG ønsker å gå en annen vei, og er allerede i gang med å bygge opp en egen iPad-redaksjon som skal redigere og presentere en morgenutgave og kveldsutgave hver dag.

- Vi kommer til å bruke innhold både fra papir og nett. Men det blir ingen VG-papir kopi, det blir ingen VG-nett kopi. Vi kommer til å lage et eget produkt som er tilpasset dette mediet og de visuelle mulighetene det byr på. Det betyr at vi kommer til å ha video, lyd, bilder og billedspill, sier ansvarlig redaktør for VG Mulitmedia, Espen Egil Hansen.

Store muligheter

Både han og leder for VG Mobil, Tor Jacobsen som er ansvarlig for VGs iPad-satsing, har stor tro på prosjektet.

- Vi vet at allerede i dag har vi 27.000 ukentlige iPad-brukere på VG Nett og enda er ikke iPad kommet i handelen i Norge, sier Tor Jacobsen.

Dagens Næringsliv er en av avisene som har vært aktivt med MBLs leserbrettprosjekt. Første steg er kopi av avissider uten oppdatering, deretter en versjon med oppdaterte nyheter.

- iPad er også et tveegget sverd. Ikke bare gir det oss mulighet for å ta betalt for innholdet.

- En stor del av våre lesere er såkalte "first movers" som er raske til å ta i bruk nye kanaler, sier Svein-Thore Gran, konserndirektør i Dagens Næringsliv til VG.

Les flere medienyheter på E24 Media

Publisert: