EBay saksøker Google

Beskylder Google for tyveri av forretningshemmeligher, samme dag som lanseringen av ny mobiltjeneste.

Publisert:

Torsdag leverte det amerikanske e-handelsselskapet eBay et søksmål mot Google og to av selskapets sjefer, melder Reuters.

Beskyldningene går ut på tyveri av forretningshemmeligheter knyttet til mobile betalingssystemer.

Google lanserte samme dag tjenesten Google Wallet - et nytt betalingssystem som blant annet skal gjøre det enklere å shoppe direkte fra mobilen.

Enormt marked

De to Google-sjefene Osama Bedier og Stephanie Tilenius var tidligere ansatt i PayPal, og ledet torsdag lanseringen av Google Wallet. Betalingssystemet er et samarbeid med blant annet MasterCard, Citigroup og telefonselskapet Sprint.

Søksmålet trekker frem den voksende konkurransen mellom en rekke selskaper innen tradisjonell finans og Silicon Valley, som alle prøver å ta en bit av markedet for mobile betalingsløsninger - et marked som har en estimert verdi på svimlende én billion dollar.

Mobiltelefonen er ventet å bli fremtidens personlige, digitale lommebok.

Jobbet sammen i tre år

eBay sier i søksmålet at Bedier jobbet i ni år hos PayPal, og hadde sin siste stilling som leder for plattform, mobil og nye satsinger. Tilenius begynte i Google i februar 2001 som leder for e-handel.

Google og eBay skal ifølge søksmålet ha jobbet tett sammen i tre år inntil i år, for å få på plass en kommersiell avtale hvor PayPal skulle fungere som betalingsløsning på Googles android-telefoner.

- Ved å hyre inn Bedier, med hans kunnskap om forretningshemmeligheter om PayPals planer og forståelse for Googles svakheter, kjøpte Google den mest sammensatte og sofistikerte kritikken av sine egne problemer tilgjengelig på markedet, heter det i søksmålet.

Googles talsmann sier ifølge Reuters at selskapet ikke har mottatt noen kopi av klagen og ikke kan kommentere saken før de har fått gjennomgått dokumentene.

Les også: Google venter rekordbot for ulovlige annonser

Google går i strupen på Microsoft

Google lanserer musikktjeneste

Publisert: