Google etterforskes av tysk konkurransetilsyn

Tysklands konkurransetilsyn har startet etterforskning av Google for å se om nettgiganten driver med ulovlig konkurransehemmende virksomhet.

Google havner under lupen hos det tyske konkurransetilsynet, som vil se om selskapet driver konkurranse hindrende virksomhet.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Tilsynet sier det vil se på Googles europeiske virksomheter i Tyskland og Irland og på morselskapet Alphabet i California.

– Googles forretningsmodell bygger dypest sett på behandling av brukerdata. Her har Google en strategisk fordel over andre selskaper fordi de har bygget opp tilgang til relevante data, sier tilsynsdirektør Andreas Mundt. Han sier saken er viktig på tvers av ulike markeder på grunn av bredden i Googles digitale produkter.

Etterforskningen skjer med utgangspunkt i en forholdsvis ny lov som gir tilsynet mer myndighet til å «gripe inn tidligere og mer effektivt» for å holde store selskaper i tømmene. Loven er allerede tatt i bruk i lignende saker mot Amazon og Facebook.

Tysklands innskjerping av konkurranseloven kommer samtidig som de store teknologiplattformene gås nærmere etter i sømmene flere steder i verden. I USA er det åpnet monopolsaker mot både Google og Facebook.

Les på E24+

Nå skal Google skape ekte øyekontakt i videomøtene

Les også

Tek-gigantenes klimadugnad

Publisert: